Jeseničani si prizadevajo priti v drugi krog. Foto: www.alesfevzer.com
Jeseničani si prizadevajo priti v drugi krog. Foto: www.alesfevzer.com

V skupini B drugega kroga bodo njihovi tekmeci znanci iz regionalnega tekmovanja in gostitelji iz južnotirolskega Rittna, budimpeštanski MAC in beograjska Crvena zvezda.

Turnir drugega kroga bo potekal od 19. do 21. oktobra v Rittnu. Napredoval bo samo zmagovalec, ki se bo uvrstil v naslednji krog tekmovanja novembra v Belfastu. Tja so že uvrščeni domači Belfast Giants, poljski GKS Katowice in zagrebški Medveščak.

Podoben polfinalni turnir bo novembra še v Lyonu. Tako iz Lyona kot iz Belfasta se bosta po dve prvi ekipi uvrstili na zaključni turnir celinskega pokala, ki bo med 11. in 13. januarjem.

V celinskem pokalu letos sodeluje 17 ekip iz 17 držav, prvi krog kvalifikacij pa so opravili že septembra. Slovenski prvaki se vključujejo v drugem krogu.

"Ponovno nas čaka pot v Ritten, kjer bomo nastopili na celinskem pokalu. Na same tekmece se za zdaj še nismo posebej pripravljali, ker enostavno ne poznamo nasprotnikov razen Rittna, ampak mislim, da si bodo trenerji zagotovo ogledali oba nasprotnika že v petek na samem prizorišču. Cilj je kot vedno dobiti vse tekme in priti v naslednji krog," je za klubsko spletno stran pred potjo v Ritten dejal Tadej Čimžar.

Petek ob 16.00:
MAC Budimpešta - Crvena zvezda

Ob 20.00:
Sij Acroni Jesenice - Ritten

Sobota ob 16.00:
MAC Budimpešta - Sij Acroni Jesenice
Ob 20.00:
Ritten - Crvena zvezda

Nedelja ob 14.00:
Crvena zvezda - Sij Acroni Jesenice
Ob 18.00:
Ritten - MAC Budimpešta