Gašper Cerkovnik je povišal na 3:1 v drugi tretjini. Foto: Borut Živulović/BoBo
Gašper Cerkovnik je povišal na 3:1 v drugi tretjini. Foto: Borut Živulović/BoBo
Jure Sotlar
Jure Sotlar je izenačil na 1:1. Foto: BoBo
Podmežakla
Na derbiju vodilnih ekip v Podmežakli se je zbralo 700 gledalcev. Foto: BoBo
Jeseničani v Alpski ligi prvič poraženi

Trener Nik Zupančič je imel veliko težav zaradi številnih poškodb. Nate DiCasmirro ima zlomljen palec, Tadej Čimžar zlomljeno zapestje, po vrnitvi iz Poljske je operacijo čeljusti prestal še Miha Logar. V ekipi ni bilo niti poškodovanega branilca Aleksandra Magovca, Kanadčan Shane Heffernan pa je zbolel.

Sotlar in Rajsar uspešna ob koncu prvega dela
Gostje so povedli v 9. minuti, podajo z leve strani pred gol pa je v mrežo preusmeril Simon Kostner. V 18. minuti je David Rodman za golom prestregel ploščico in jo podal Juretu Sotlarju, ki mu v prvem poskusu še ni uspelo zadeti, odbitek pa je nato pospravil v desni zgornji kot. Natanko minuto pozneje je Aleš Kranjc podal z leve strani, Sašo Rajsar pa takoj sprožil in zadel za 2:1.

Odlična igra železarjev v drugi tretjini
V 32. minuti je Sotlar podal na desno stran, kjer je sprožil Gašper Cerkovnik in poskrbel za povišanje vodstva. Gostje so odgovorili 36 sekund zatem, po prodoru Simona Kostnerja je Žan Us prvi poskus odbil, v padcu pa je Kostnerju nekako še uspelo zadeti plošček (3:2). V 37. minuti je Luka Kalan podal na sredino do kapetana Mihe Brusa, ki je kronal lepo akcijo Jesenic. Tik pred koncem druge tretjine so Italijani naredili dva prekrška. Minuto in 37 sekund igre z dvema igralcema več so železarji znali unovčiti. Ostrostrelec z modre črte Kranjc je Podmežaklo spomnil na zadetke iz preteklosti.

Izjemen preobrat v zadnji tretjini
700 gledalcev bilo zelo zadovoljnih, nihče pa ni pričakoval tako slabe zadnje tretjine. Thomas Spinell je zadel v 46. minuti, Simon Kostner se je veselil hat-tricka minuto in 20 sekund zatem. Victor Ahlström je izenačil z modre črte v 50. minuti, odločilni zadetek pa je prispeval Julian Kostner šest minut pred koncem. Železarji so imeli ob koncu tekme dvakrat prednost igralca več, a jim ni uspelo izenačiti. Us je zapustil vrata minuto in devet sekund pred koncem, a izid se ni več spremenil.
"Hoteli smo vspostaviti ritem po vsakem prejetem zadetku v zadnji tretjini. Zadrsali smo v njihovo tretjino, naredili napako in znova prejeli gol. Vse skupaj je bil res težko in neumno," je bil razočaran kapetan Brus.

11. krog:
SIJ ACRONI JESENICE - RITTEN SPORT
5:6 (2:1, 3:1, 0:4)
700; Sotlar 18., Rajsar 19., Cerkovnik 32., Brus 37., Kranjc 39.; S. Kostner 9., 32., 48., Spinell 46., Ahlström 50., J. Kostner 54.

LUSTENAU - ASIAGO 4:2

ZELL AM SEE - STERZING 4:1

SALZBURG 2 - PUSTERTAL 3:2

NEUMARKT - KAC CELOVEC 2 8:1

KITZBÜHEL - GARDENA 2:4

CORTINA
- BREGENZERWALD 7:2

FASSA - FELDKIRCH 2:5

Vrstni red: Ritten 33, Jesenice 29, Feldkrich in Pustertal 27 točk ...

Jeseničani v Alpski ligi prvič poraženi