Aksel Lund Svindal in Ted Ligety v letošnji sezoni ne bosta več nastopila. Foto: EPA
Aksel Lund Svindal in Ted Ligety v letošnji sezoni ne bosta več nastopila. Foto: EPA

32-letni Ligety tako na svetovnem prvenstvu v St. Moritzu med 6. in 19. februarjem ne bo branil veleslalomskega naslova prvaka. Ligetyja že od Söldna pestijo bolečine v levi nogi, zaradi česar ni mogel tekmovati na ravni, kot si jo je želel. Nobena terapija doslej ni prinesla želenih izboljšav, zato bo Američan moral na operacijo.

Ligety je že lani moral predčasno skleniti sezono, saj si je konec januarja 2016 na treningu strgal križne vezi. Oktobra 2016 se je dvakratni olimpijski prvak s petim mestom vrnil na tekme svetovnega pokala.

Svindal na novo operacijo kolena
Sezono je sicer sklenil tudi norveški as Aksel Lund Svindal, ki je prek družbenih omrežij sporočil, da ga čaka nova operacija kolena, saj je zdravniško osebje po preiskavi ugotovilo, da meniskus ni več pripet na kost. "To, da meniskus ni pripet na koleno, pomeni, da ne opravlja svoje funkcije. Kar pomeni, da vsak skok in vsak udarec v koleno zelo boli," je med drugim zapisal Svindal, ki upa, da se bo v naslednji sezoni vrnil še močnejši.

Smuk iz Wengna v Garmisch-Partenkirchen
Nemški Garmisch-Partenkirchen bo prihodnji petek, natančneje 27. januarja ob 13.05 gostil dodatno tekmo svetovnega pokala alpskih smučarjev, saj bo priredil minulo soboto odpadli smuk v Wengnu. Sicer sta v Garmischu na sporedu še en smuk v soboto in v nedeljo veleslalom (28. in 29. januar). Edini trening smuka bo v četrtek.