Igralci Dobovca se veselijo drugega naslova državnega prvaka Foto: www.alesfevzer.com
Igralci Dobovca se veselijo drugega naslova državnega prvaka Foto: www.alesfevzer.com
Kapetan Rok Mordej in soigralci so bili učinkoviti v drugem polčasu. Foto: www.alesfevzer.com
"Ne morem povedati, koliko nam pomeni, da smo spet osrečili te čudovite navijače, ki so ves čas verjeli v nas, bili z nami, nas hrabrili in podpirali. Tudi po tisti nesrečni tekmi v Rogaški Slatini. Pred tednom dni nismo bili v dobrem stanju, a so moji fantje izvrstno reagirali. V Litijo se nismo prišli branit, ampak zmagat. Tekma je bila taktično zahtevna," je bil navdušen trener kozlov Kujtim Morina. Foto: www.alesfevzer.com
Izkušeni Marot priigral Dobovcu dvojno krono

Za Dobovec Pivovarno Kozel je to drugi naslov po sezoni 2014/15, Litijani ostajajo pri desetih.

Na odločilni tekmi so navijači napolnili litijsko dvorano, obe ekipi sta krenili odločno. Začetek je pripadel gostiteljem, a nekaj poskusov predvsem Anžeta Široka ni bilo preveč nevarnih za Damirja Puškarja v vratih Dobovca, gostje pa tudi dolgo niso nevarneje ogrozili Žige Dovča. Širok se je v 7. minuti po protinapadu sam znašel pred Puškarjem, ki pa je strel ubranil.

Ručna stresel vratnico
Do konca prvega dela golov ni bilo, nevarnejši pa so bili gostitelji. Denis Totošković, kapetan Gašper Vrhovec in Alen Fetić niso našli poti do gola Dobovca, Borut Ručna pa je v 18. minuti zadel vratnico. Pri Dobovcu je bil po strelu iz obrata, ko je žoga le za malo zgrešila cilj, najnevarnejši kapetan Rok Mordej v 16. minuti. Hiter protinapad tega igralca pa je v 19. minuti ustavil Dovč.

Litijani so več napadali, najprej je pred golom žoga presenetila osamljenega Klemna Duščaka, Vrhovec je še enkrat oplazil okvir gola. Dobovec se je spretno branil, zapretil pa je Mordej v 25. minuti, a je bil Dovč na mestu, tako kot ob poskusu Čujca.

Odlični Marot odločil finale
Neizkoriščene priložnosti Litije je v 28. minuti kaznoval Marot, ki je prodrl s sredine igrišča, se otresel dveh branilcev in mojstrsko poslal žogo med nogama Dovča. Litijani so nato vse moči usmerili v napad, nevaren je bil Duščak, najprej po akciji iz kota, v 32. minuti še po samostojnem prodoru. Dobovec se je v zadnjih minutah posvetil obrambi in prežal na protinapade, Litija pa je na vsak način skušala priti do izenačenja. Pri tem so domači nekoliko zanemarili obrambo, kar je izkoristil Marot in v 35. minuti še drugič poslal žogo v mrežo.

Litija je že v 37. minuti na igrišče poslala še igralca vratarja, a preobrata ni bilo in veliko slavje gostov se je začelo.

Marot na sanjski način končal kariero
"Finale je bil zelo izenačen. Na peto tekmo smo prišli dokaj sproščeni. Trener Kujtim Morina se je z mano pogovoril in mi povedal, kaj pričakuje. Boril sem se tudi v obrambi. Vesel sem, ker z dvojno krono končujem kariero,“ je poudaril junak finala Marot.

Čujec: Odločajo majhni trenutki
"Odločili sta morda večja zbranost in želja. To je v takšnih tekmah ključno, saj majhni trenutki spremenijo potek tekme, danes je to nam uspelo. Litija je imela majhno prednost, ker je igrala doma, a sta ekipi tako izenačeni, da to ne igra vloge. Finale je bil super, na koncu smo zmagali mi. Imamo dvojno krono, cilje si postaviš na začetku sezone, treba pa jih je doseči," je dejal Čujec.

Duščak: Manjkala je pika na i
Kljub porazu je tudi Duščak našel nekaj pozitivnega: "Tekma je bila zelo izenačena, oni pa so za malenkost bolje zaključevali. Bil je lep praznik futsala, tekma je bila na nož, vse skupaj je bilo zelo izenačeno. Če si dober, pač zmagaš. Mi smo srečno pripeljali finale do pete tekme, to je sicer lep dosežek, a z izgubljenim finalom manjka pika na i."

Finalna serija je bila izjemno izenačena. Na prvem srečanju je bil Dobovec boljši s 6:3, drugo so dobili Litijani z 1:0, tretjo znova Dobovec s 5:2, četrto pa v gosteh po kazenskih strelih Litijani s 4:2.

Finale, peta tekma:
Litija - DOBOVEC PIVOVARNA KOZEL 2:3
0:2 (0:0)
900; Marot 28., 35.

Stanje v zmagah je v krepkem tisku. Igrali so na tri zmage po sistemu 2-2-1.


 

Slovenski državni prvaki v futsalu:
2017/18 Dobovec Pivovarna Kozel
2016/17 Proen Maribor
2015/16 Proen Maribor
2014/15 Dobovec Pivovarna Kozel
2013/14 Oplast Kobarid
2012/13 Litija
2011/12 Litija
2010/11 Litija
2009/10 Oplast Kobarid
2008/09 Puntar Casino Safir
2007/08 Gorica
2006/07 Puntar Mercator
2005/06 GIP Beton MTO
2004/05 Svea Lesna Litija
2003/04 Svea Lesna Litija
2002/03 Svea Lesna Litija
2001/02 Svea Lesna Litija
2000/01 Lesna Industrija Litija
1999/00 EM Pelikan Celje
1998/99 Assaloni Cosmos
1997/98 Mizarstvo Krošelj
1996/97 Assaloni Cosmos
1995/96 Mila Juventus

Izkušeni Marot priigral Dobovcu dvojno krono