Hokejisti San Joseja Sharks so v zadnji tretjini s petimi zadetki poskrbeli za visoko zmago nad Nashville Predatorsi. Foto: Reuters
Hokejisti San Joseja Sharks so v zadnji tretjini s petimi zadetki poskrbeli za visoko zmago nad Nashville Predatorsi. Foto: Reuters
false
Češka naveza Aleš Hemsky-Radek Faksa je Dallasu priskrbela zmago na uvodni tekmi konferenčnega polfinala proti St. Louisu. Foto: Reuters

Gostom iz Tennesseeja je do zadnje tretjine kazalo dobro. Vodili so z minimalno prednostjo po zadetku Mika Fisherja iz druge tretjine, nato pa so doživeli popoln kolaps.

San Jose, ki je v 1. krogu izločil Anžeta Kopitarja in Los Angeles Kingse, je vrnil udarec s tremi zaporednimi goli. Najprej je v igri z igralcem več iz bližine plošček ob vratnici v mrežo poslal Tomaš Hertl, preobrat je iz protinapada priskrbel Joel Ward, ki je s fantastično potezo najprej preigral vratarja Pekko Rinneja, nato pa z bekhendom plošček nekako le zbezal v mrežo.

Na 3:1 je v 56. minuti povišal Logan Couture. 27-letni Kanadčan je podstavil palico po podaji Joeja Pavelskega z leve strani. Predatorji so uspeli kmalu zatem prek Ryana Johansena - plošček se je po strelu z modre črte srečno od njegovega ramena odbil v mrežo - zaostanek znižati na 3:2, a so nato v želji po izenačenju prejeli še dva zadetka.

Prednost dveh golov je znova vzpostavil Couture, ki je z leve strani zadel prazno mrežo, končni izid je 49 sekund pred iztekom rednega dela srečanja, prav tako s strelom v prazno mrežo, postavil Tommy Wingels.

Češka naveza poskrbela za zmago Dallasa
Zmage so se veselili tudi hokejisti Dallasa, ki so na svojem ledu z 2:1 odpravili St. Louis. Odločilni zadetek je dobre štiri minute pred koncem prispeval Radek Faksa. Ta je plošček iz bližine porinil v mrežo, potem ko je Brian Elliott ubranil poskus Aleša Hemskega.

Liga NHL, polfinale, Zahod:
DALLAS - ST. LOUIS 1:0
2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Roussel 30., Faksa 56.; Shattenkirk 52.

Obrambe: Lehtonen 32; Elliott 42.

SAN JOSE - NASHVILLE 1:0
5:2 (0:0, 0:1, 5:1)
Hertl 43., Ward 52., Couture 56., 59., Wingels 60.; Fisher 25., Johansen 59.

Obrambe: Jones 31; Rinne 36.


Polfinale, Vzhod, sobota:
TAMPA BAY - NY ISLANDERS 0:1
WASHINGTON - PITTSBURGH 1:0

V krepkem tisku je izid v zmagah. Igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.