Marc in Pau Gasol sta torek preživela različno razpoložena. Foto: Reuters
Marc in Pau Gasol sta torek preživela različno razpoložena. Foto: Reuters
Blake Griffin
Blake Griffin bo moral po okrevanju poškodbe odsedeti še dodatne štiri tekme. Foto: Reuters

Zvezdnik Memphisa Marc Gasol se je poškodoval na tekmi s Portlandom in jo predčasno končal zaradi bolečin v nogi. Podroben zdravniški pregled je pokazal, da ima zlomljeno kost v stopalu. Zdravljenje bodo v klubu začeli takoj, ni še znano, kako dolgo bo počival, v klubu naj bi več podrobnosti vedeli po premoru zaradi zvezdniške tekme Lige NBA v Torontu.

Tam pa bo konec tedna nastopil njegov starejši brat Pau Gasol. Vodja lige Adam Silver je Španca vpoklical kot zamenjavo za poškodovanega soigralca iz Chicaga Jimmyja Butlerja. Butler bi moral igrati v postavi Vzhodne konference, a bo zaradi poškodbe kolena moral prisilno počivati vsaj tri tedne. Za Paua Gasola bo dodatni vpoklic pomenil šesto udeležbo na tekmah All Star.

Griffin suspendiran za štiri tekme
Medtem pa bodo pri Los Angeles Clippersih za štiri tekme ostali brez kaznovanega Blaka Griffina. Ta je bil vpleten v obračunavanje z ekonomom svoje ekipe. Konec januarja je namreč Griffin Matiasa Testija v neki restavraciji v Torontu med prepirom udaril v obraz. Posledice je Griffin občutil že takoj po udarcu, saj si je zlomil roko. Okrevanje bo trajalo nekaj tednov, kazen, ki mu jo je danes izrekel klub, pa bo začela veljati po tem, ko bo dobil zdravniško zeleno luč za nastope. Prepoved igranja na štirih tekmah pa bo s seboj potegnila tudi finančne posledice, saj med suspenzom zvezdnika ne bodo plačevali. Tako bo košarkar ob kar 859.442 dolarjev, letno sicer zasluži 18,9 milijona dolarjev. V klubu so še sporočili, da incident v Torontu proučuje tudi vodstvo Lige NBA. "Jasno smo pokazali, da v našem klubu ni prostora za takšno vedenje. Blake se tega zaveda, žal mu je in se je za dejanje že opravičil," sta v izjavi za javnost zapisala lastnik ekipe Steve Ballmer in trener Doc Rivers.