Oblak bo sedmič branil vrata Atletica na uradni tekmi. V pokalu je že bil uspešen proti L'Hospitaletu in Real Madridu. Foto: Reuters
Oblak bo sedmič branil vrata Atletica na uradni tekmi. V pokalu je že bil uspešen proti L'Hospitaletu in Real Madridu. Foto: Reuters
Fernando Torres
Obramba "atletov" velja za močnejši del moštva, a ob lovljenju gola zaostanka bodo morali zdaj napasti. Lahko Fernando Torres ponovi izjemno predstavo proti Realu? Za njim bo razigrani Antoine Griezmann, medtem ko bo Mario Mandžukić adut s klopi. Foto: Reuters
Lionel Messi
Lionel Messi je na zadnjih petih tekmah za Barcelono prispeval kar 8 golov in 5 podaj. Foto: EPA

Od 22-letnega Škofjeločana se pričakuje nova samozavestna predstava, takšna, kakršno je pokazal že pred tednom dni na Camp Nouu, ko je ubranil enajstmetrovko Lionelu Messiju, a je bil Argentinec prvi pri odbiti žogi in poskrbel za izid prve tekme četrtfinala španskega pokala.

Zdaj Atletico Madrid na domačem Vicente Calderonu lovi zaostanek enega gola, skupni zmagovalec klasičnega dvoboja se bo prebil v polfinale kraljevega pokala, kjer bo nato užival vlogo izrazitega favorita za končno slavje.

Prek pokala in Barce do novih priložnosti
"Pričakujem težko, zakomplicirano tekmo - kot vedno. Na igrišču bomo dali vse od sebe, saj igramo proti velikemu tekmecu, pri čemer računamo tudi na naše navijače. Mislim, da imamo dobre možnosti za preobrat in napredovanje,"
je pred tekmo razmišljal Jan Oblak, ki ravno v pokalnem tekmovanju dokazuje svoje znanje in krepi svoj položaj v internem boju s trenutno prvim vratarjem Atletica Miguelom Angelom Moyo.

Barca po Anoeti: šest zmag s 23:1
Na 18 izločilnih bojih, ko je Atletico izgubil prvo tekmo v gosteh, je "colchonerosom" zmagoviti preobrat uspel le v dveh primerih, nazadnje lani v pokalu proti Realu, ki so ga tokrat ravno ob Oblakovi pomoči izločili v osmini finala.

Na drugi strani je Barcelona, ki je po prestani krizi zdaj v izjemni formi. Po porazu na prvi tekmi v letu 2015 proti Real Sociedadu je "blaugrana" zdaj nanizala šest zmag s skupno razliko v golih 23:1! Superzvezdniški napadalni trio Messi-Neymar-Suarez se je končno ujel, a pred tednom dni se proti Atleticovi obrambi le ni naigral.

ŠPANSKI KRALJEVI POKAL
ČETRTFINALE, povratne tekme

Danes ob 21.00:
ATLETICO MADRID - BARCELONA - 0:1

Verjetni postavi:

Atletico: Oblak; Siqueira, Miranda, Gimenez, Juanfran; Arda, Mario, Gabi, Garcia; Griezmann; Torres.

Barcelona: Ter Stegen; Alba, Mascherano, Pique, Alves; Busquets, Iniesta, Rakitić; Neymar, Messi, Suarez.

Četrtek ob 20.00:
GETAFE - VILLARREAL - 0:1
Ob 22.00:
ATHLETIC BILBAO - MALAGA - 0:0
SEVILLA - ESPANYOL - 1:3
V oddebeljenem tisku izidi prvih tekem.


ANGLEŠKI LIGAŠKI POKAL
POLFINALE, povratni tekmi

CHELSEA - Liverpool * 1:0 (0:0) - 1:1 - po podaljšku
Ivanović 94.

Danes ob 20.45:
SHEFFIELD UTD. - TOTTENHAM - 0:1
V oddebeljenem tisku izidi prvih tekem. Finale bo 1. marca na Wembleyju.