Ruth Podgornik Reš (1963-2012) Foto: BoBo
Ruth Podgornik Reš (1963-2012) Foto: BoBo

Ob 11.19 so Podgornik Reševo našli planinci, vendar je bilo že prepozno. Reševalci iz Mojstrane, ki so na kraj nesreče poleteli s helikopterjem, so lahko le potrdili smrt. Pes, ki ji je med treningom delal družbo, je nesrečo preživel.

Jeklena gorenjska športnica je meje zmogljivosti najprej preizkušala na triatlonu jeklenih. Širša javnost jo je spoznala, ko je lani postala prva Slovenka, ki je zmogla Špartatlon (246,8 km), peklensko tekaško preizkušnjo od Aten do Šparte brez sekunde počitka. Osvojila je drugo mesto.

V arhivu Radia Slovenija smo našli dva intervjuja. Vabljeni k poslušanju:
- Intervju 13. avgust 2011

- Intervju 7. marec 2012

Znana je bila tudi kot vrtnarka. "Kdor zaseje vrt, zaseje ljubezen," je imela zapisano na svojem blogu. Nominirana je bila za Slovenko leta. "Samo v zadnjih dveh letih je pretekla 800 kilometrov dolgo Slovensko planinsko transverzalo, kar je doslej uspelo le petim moškim, 260 kilometrov maratona skozi Saharo, kjer sta na cilj prišli le dve ženski, in si pritekla drugo mesto na slovitem Špartatlonu v Grčiji, kjer je premagala 247 kilometrov dolgo progo. Svojih uspehov ne obeša na veliki zvon, a njeno premagovanje lastnih meja je vzor vsakemu, ki šport ljubi zaradi njega samega," so takrat zapisali pri reviji Jana, ki vsako leto podeljuje ta naziv.
O njenih podvigih je bil v produkciji RTV Slovenija (TV Maribor) posnet dokumentarni film Ruth 246,8, ki si ga lahko ogledate spodaj.

In memoriam: Ruth 246,8, dokumentarni film
In memoriam: Ruth 246,8, dokumentarni film