Anže Berčič je na prvi progi zadel tri vratca, na drugi progi pa ena. Foto: Nina Jelenc
Anže Berčič je na prvi progi zadel tri vratca, na drugi progi pa ena. Foto: Nina Jelenc
Martin Albreht
Martin Albreht je suvereno opravil s prvo oviro na poti do finala. Foto: Nina Jelenc

V kvalifikacijah je dosegel 35. čas, kar je bilo premalo za polfinale. Vanj pa sta se brez težav uvrstila Benjamin Savšek (7. čas) in Luka Božič (16.). Najhitrejši je bil Slovak Alexander Slafkovsky.

Potreben je bil nadzor
Savšek je na prvi progi dosegel le 20. čas, na drugi progi pa je bil suveren: "Z drugo vožnjo sem bil kar zadovoljen, da sem ohranil tekočo linijo in se uvrstil v polfinale. Bilo je težko, saj je proga zahtevna, tako da se bo treba v polfinalu znova zbrati. Treba je imeti veliko nadzora na progi, izkoriščati vodo, izkoristiti tok. Če ti uspe ujeti pravi tok, potem znaš biti zelo hiter."

Luka Božič izpolnil prvi cilj
Božič, ki bo v petek nastopil v kvalifikacijah dvosedov, je povedal: "Moj cilj na tem prvenstvu, ki je šele moje drugo med posamezniki, je uvrstitev v finale. Lani sem izpadel, letos uspešno skozi kvalifikacije, zelo vesel, a ciljam višje, kot pa sem pokazal to drugo vožnjo. Pomembno je, da sem dobil občutek na progi, kako dolga je in kako težka."

Dva kajakaša med deset
Med kajakaši je kvalifikacije najhitreje opravil Francoz Boris Neveu. V igri za medalje pa so še vedno Martin Albreht (7. čas kvalifikacij), Simon Brus (8.) in Janoš Peterlin (25.).

Albreht: Nič me ni presenetilo
"Prva vožnja danes je bila dobra, v drugi pa sem popustil. Zgornji del je bil hiter, potem pa sem bil počasnejši, a vseeno zrem optimistično v jutrišnji dan. Sicer me na progi ni nič posebej presenetilo, zato upam, da bo postavitev v polfinalu podobna. V polfinalu bo treba zdržati vso progo, se izogibati temu, da bi me voda ustavljala, kot me je na ravnini danes in sem moral precej poganjati," je nastop povzel Albreht.

Kajakaše čaka že polfinale
V petek bodo ob kanuistih dvosedih v kvalifikacijah nastopile tudi kajakašice. Slovenske barve bodo branile Urša Kragelj, Eva Terčelj in Ajda Novak. Kajakaši pa bodo danes nastopili v polfinalu.