Napadalec Marcus Rashford je veliki up rdečih vragov. Foto: Reuters
Napadalec Marcus Rashford je veliki up rdečih vragov. Foto: Reuters

Novi trener Jose Mourinho je že zavihal rokave in želi zgraditi močno ekipo za prihodnost. Do leta 2020 je podaljšal tudi branilec Cameron Borthwick-Jackson.

Po odhodu Alexa Fergusona v pokoj maja 2013 so rdeči vragi osvojili le eno lovoriko, pred desetimi dnevi so v finalu Pokala FA na Wembleyju v podaljšku strli Crystal Palace.

"Uresničile so se mi sanje. Zame in za družino to, da lahko igram v največjem klubu na svetu, pomeni vse," je ob podpisu pogodbe dejal Rashford, ki v klubu igra že od devetega leta starosti. Po novi pogodbi bo v žep pospravil 26.200 evrov na teden.

18-letni Rashford velja za čudežnega dečka, v preteklem tednu je debitiral v reprezentanci in na tekmi z Avstralijo po vsega 138 sekundah dosegel vodilni gol za Angleže, ki so tekmo na koncu dobili z 2:1. V zgodovino se je vpisal kot najmlajši angleški reprezentant, ki je že na prvi tekmi dosegel gol, obenem pa je na reprezentančnem seznamu tudi za evropsko prvenstvo v Franciji.

Za rdeče vrage je debitiral na tekmi Evropske lige februarja proti Midtjyllandu in bil junak z dvema zadetkoma. Sezono je končal z osmimi goli na 18 tekmah.