Toni Kroos in Gareth Bale sta zadela na Riazorju. Foto: EPA
Toni Kroos in Gareth Bale sta zadela na Riazorju. Foto: EPA
Sergi Robert
Sergi Roberto je prvič v karieri zadel v španskem prvenstvu. Foto: Reuters
Lionel Messi
Lionel Messi je bil zelo dejaven, a mreže ni zatresel, je pa pri obeh golih sodeloval Gerard Deulofeu (v ozadju). Foto: Reuters

Barca je bila v superpokalu pretekli teden proti kraljevemu klubu popolnoma nemočna, z Betisom pa ni imela veliko dela. Katalonci so bili bistveno boljši od Andaluzijcev. Razigran je bil Lionel Messi, ki pa se mu ni in ni uspelo vpisati med strelce. Trikrat mu je veselje preprečil okvir vrat. Najprej v 35. minuti, ko je lepo streljal s prostega strela. Minuto pozneje se je mreža gostov le zatresla. Messi je v kazenskem prostoru podal Gerardu Deulofeuju, ki je skušal z Argentincem izmenjati dvojno podajo. Ko je žogo poslal proti soigralcu, se jo je dotaknil Alin Tosca, končala pa je v mreži.

Zatem je bilo vroče tudi v domačem kazenskem prostoru. Sergio Leon je v protinapadu prišel za hrbet Barcine obrambe, se znašel iz oči v oči z Marcom Andrejem ter Stegnom, toda v zadnjem trenutku je še pravočasno z drsečim štartom posredoval Javier Mascherano. Na drugi strani pa se je v naslednjem napadu Barcelone znova zatresla mreža Betisa. Ob neodločnem Zouhairju Feddalu je na desni strani do žoge prišel Deulofeu, ki je nato podal vtekajočemu Sergiju Robertu, ta pa je s prvim golom v La ligi povišal na 2:0.

Tudi v drugem delu je Barca imela nadzor nad potekom igre in kar nekajkrat ogrozila nasprotna vrata, a se izid ni spremenil. Messi je z roba kazenskega prostora v 60. in v 81. minuti dvakrat zadel vratnico, v 87. minuti pa je imel lepo priložnost na drugi strani Fabian, a je žoga zletela malce prek vrat.
Real do gladke zmage brez Ronalda
Na večerni tekmi je madridski Real tudi brez kaznovanega Cristiana Ronalda potrdil, da mu bo zelo težko odvzeti naslov v letošnji sezoni.

V uvodnih minutah je bil Deportivo nevarnejši, dvakrat je zapretil Florin Andone. V 20. minuti je Luka Modrić poskusil z 20 metrov, vratar Ruben je žogo le odbil. Karim Benzema je prav tako ni zadel najbolje, vendar mu jo je uspelo spraviti do Garetha Bala, ki je zatresel prazno mrežo. Sedem minut zatem je na levi strani preigraval Marcelo, uspelo mu je spraviti žogo pred vrata, kjer je Casemiro le še podstavil nogo in povišal na 0:2.

V 62. minuti je Bale lepo zaposlil Tonija Kroosa na robu kazenskega prostora. Nemec je postavil končni izid. Daniel Carvajal je v predzadnji minuti napravil prekršek v kazenskem prostoru. Andone, ki je zapravil kar nekaj priložnosti, je nastavil žogo na belo točko. Keylor Navas se je vrgel v pravo smer in s konicami prstov preusmeril žogo poleg vratnice.

Sergio Ramos je v 92. minuti prejel drugi rumeni karton zaradi udarca s komolcem. Imel je srečo, da ni bil izključen že v 53. minuti, ko se je zapletel s Fabianom Schärjem. To je bila edina črna pika ob uspešnem večeru evropskih prvakov.


1. krog:
ATHLETIC BILBAO - GETAFE 0:0
RK: Guerrero 66./Getafe


BARCELONA - REAL BETIS 2:0 (2:0)
Tosca 36./ag, Sergi Roberto 39.

Barcelona: ter Stegen, Semedo, Mascherano, Umtiti, Jordi Alba (87./Digne), Busquets, Rakitić, Sergi Roberto, Messi, Deulofeu (72./Aleix Vidal), Alcacer (82./Denis Suarez).

Betis: Adan, Barragan, Mandi, Feddal, Tosca, Guardado, Camarasa (78./Fabian), Narvaez (68./Javi Garcia), Joaquin, Nahuel (72./Guerrero), Sergio Leon.

Sodnik: Daniel Trujillo


DEPORTIVO - REAL MADRID 0:3 (0:2)
Bale 20., Casemiro 27., Kroos 62.
RK: Ramos 92./Real Madrid
Andone (Deportivo) je v 89. minuti zapravil 11-m.

Deportivo: Ruben, Juanfran, Sidnei, Schär, Luisinho, Mosquera, Guilherme, Bakkali (54./Gama), Borges (65./Adrian), Cartabia (79./Borja), Andone.

Real Madrid: Navas, Carvajal, Sergio Ramos, Nacho, Marcelo, Casemiro (72./Llorente), Modrić, Kroos, Isco (66./Asensio), Bale (80./Lucas Vazquez), Benzema.

Sodnik: Jose Luis Gonzalez



LEVANTE - VILLARREAL 1:0 (0:0)
Morales 88./11-m

MALAGA - EIBAR 0:1 (0:0)
Charles 57.


Odigrano v petek in soboto:
LEGANES
- ALAVES 1:0 (1:0)
Gabriel 23.
Manu Garcia (Alaves) je v 16. minuti zapravil 11-m.

VALENCIA - LAS PALMAS 1:0 (1:0)
Zaza 22.
RK: Halilović 33./Las Palmas

CELTA VIGO - REAL SOCIEDAD 2:3 (1:1)
Gomez 22., 50.; Oyarzabal 33., Juanmi 80., William Jose 88./11-m

GIRONA - ATLETICO MADRID 2:2 (2:0)
Stuani 22., 25.; Correa 78., Gimenez 85.
RK: Griezmann 67./Atletico
Oblak (Atletico) je branil vso tekmo.

SEVILLA - ESPANYOL 1:1 (1:1)
Lenglet 26.; Baptistao 35.
RK: Banega 84./Sevilla