Matjaž Kek v hrvaškem prvenstvu z Rijeko že skoraj dva meseca ni zmagal. Foto: Reuters
Matjaž Kek v hrvaškem prvenstvu z Rijeko že skoraj dva meseca ni zmagal. Foto: Reuters

Varovanci Matjaža Keka, ki branijo naslov, so sicer prekinili niz štirih zaporednih porazov, a v hrvaškem prvenstvu niso slavili že vse od 1. oktobra, ko so v gosteh s 5:1 nadigrali Rudeš. Proti Interju je imela domača vrsta veliko pobudo, narekovala ritem igre, vendar je bila v napadu premalo konkretna. V prvem delu si resne priložnosti ni priigrala, v drugem pa se je nekajkrat izkazal vratar Interja Krševan Santini. Gostje niso sprožili niti enega strela.

"Pokazali smo pravo željo, hoteli smo, a kot da je nad nami neka negativna karma. Igralcem nimam česa zameriti, trudili so se, a jasno ne moremo biti s točko zadovoljni. Rotiral sem igralce, dal vsem priložnost, a nekateri še vedno igrajo nogomet zase. Z menjavami smo dobili nekaj svežine, a očitno je, da nam manjka igralec, ki bi imel individualno kakovost, da bi prišel v kazenski prostor in zadel," je po novem neuspehu povedal Kek.

Dinamo je z 2:0 v mestnem obračunu odpravil Lokomotivo in je na zanesljivi poti k 19. naslovu hrvaškega prvaka. Zagrebčani imajo pred najbližjima zasledovalcema Hajdukom in Osijekom že 12 točk naskoka, Rijeka pa je četrta z zaostankom 14 točk.