Bastian Schweinsteiger se je v Chicagu predstavil v rdečem dresu s številko 31. Foto: EPA
Bastian Schweinsteiger se je v Chicagu predstavil v rdečem dresu s številko 31. Foto: EPA
Ana Ivanović
Tudi Ana Ivanović je bila v središču pozornosti. Foto: Reuters
Izjemen sprejem za "Schweinija" v Chicagu

32-letni Nemec je prišel v Chicago z ženo Ano Ivanović, zraven pa sta bila tudi starša nekdanjega zvezdnika Bayerna.

"Ne morem obljubiti naslova v Ligi MLS, vse pa bom naredil, da izpolnimo ta velik cilj kluba. Po pogovoru s trenerjem Veljkom Paunovićem sem takoj opazil, da v Chicagu pripravljajo naskok na vrh. To je izziv, ki sem ga sprejel," je poudaril "Schweini", ki je osvojil kar osem naslovov nemškega prvaka z Bayernom, pika na i pa je bila zmaga v Ligi prvakov 25. maja 2013 na Wembleyju.

"Mislim, da lahko Schweinsteiger postane prava ikona Lige MLS. Ima šampionsko mentaliteto in prepričan sem, da jo lahko prenese na naše igralce. Hitro sem opazil, da je zavel nov veter v naši garderobi," je poudaril Paunović.

Bo zaigral že v soboto proti Montrealu?
Srbski strokovnjak ni želel razkriti, če bo Schweinsteiger, ki je z Nemčijo 13. julija 2014 na Maracani v Rio de Janeiru postal svetovni prvak, zaigral že v soboto proti ekipi Montreal Impact. Chicago je po treh krogih na sedmem mestu vzhodne konference, zbral je po eno zmago, remi in poraz.
Mourinho ga je odpisal
Poleti 2015 je Schweinsteiger zapustil München in odšel k Manchester Unitedu, kjer pa je zaigral le na 18 tekmah. Trener Jose Mourinho ni računal nanj, zato se je odločil za prestop k Chicagu.

Izjemen sprejem za "Schweinija" v Chicagu