Marko Šibila bo v naslednji sezoni spet trener Maribora Branika. Foto: www.alesfevzer.com
Marko Šibila bo v naslednji sezoni spet trener Maribora Branika. Foto: www.alesfevzer.com
"Vsak športnik si želi biti prvak Evrope in državni prvak, to pa se lahko zgodi le v nekaj klubih. Eden od teh je Vardar," je ob slovesu od Krima dejala Mirjeta Bajramoska. Foto: BoBo

Zadnji dve sezoni sta bili za mariborski rokomet slabši od pričakovanj in zastavljenih ambicij vodstva kluba, edina svetla točka je osvojitev drugega mesta v letošnjem Pokalu Slovenije. Po Slavku Iveziču je dobršen del pretekle sezone moštvo vodil Sebastjan Sovič, ki mu je uspela uvrstitev v finale Pokala Slovenije, ne pa tudi v končnico za prvaka v državnem prvenstvu, zato so se v vodstvu Maribora Branika odločili, da se po treh letih spet dogovorijo za sodelovanje s Šibilo.

"V vodstvu kluba so izrazili željo po vnovičnem sodelovanju in zaradi enakih pogledov, kako naj bi celotna zadeva potekala v prihodnje, smo zelo hitro našli skupni jezik. Veselim se ponovnega dela v tako zdravi sredini, večji del moštva predstavljajo mladi igralci, za katere sem slišal, da so zelo zagnani," je ob vrnitvi dejal 55-letni Šibila, ki je v sezoni 2013/14 z Mariborčani osvojil tretje mesto v državnem prvenstvu, v lanski sezoni pa je bil na začetku sezone tudi trener Gorenja Velenja.

Grkinja okrepila Krim
Krim Mercator je okrepila 24-letna grška reprezentantka Lamprini Tsakalou. Novinka, ki je v Ljubljani že opravila prve treninge, bo okrepila zunanjo linijo. V slovenski prestolnici bo ostala vsaj dve sezoni. Prve evropske izkušnje je 176 centimetrov visoka Tsakaloujeva nabirala v domačem klubu GAS Anagennisi Artas, še pred polnoletnostjo pa se je zaradi nadaljevanja šolanja preselila v Atene. Tam je okrepila zasedbo O.F.N. Ionias in branila njene barve zadnjih sedem sezon.

Slovenske prvakinje je zapustila Mirjeta Bajramoska, ki se seli k makedonskemu Vardarju.

Krimovke že nestrpno čakajo na dokončen seznam udeleženk Lige prvakinj, ki bo znan v petek, 23. junija. Žreb kvalifikacijskih skupin bo na Dunaju potekal 29. junija, dan pozneje pa bo na Ljubljanskem gradu na sporedu še žreb skupinskega dela.