Stan Wawrinka je dobil turnir v Ženevi. Foto: EPA
Stan Wawrinka je dobil turnir v Ženevi. Foto: EPA
Mischa Zverev
Mischa Zverev je dvakrat zaigral v finalu ATP-turnirja, obakrat je izgubil. Poleg poraza v Ženevi je sklonjene glave teniško igrišče zapustil tudi po finalnem obračunu v Metzu leta 2010, ko je bil s 6:3 in 6:2 boljši Gilles Simon. Foto: EPA

Wawrinka je sicer dvoboj začel dobro, v drugi igri si je hitro priigral tri priložnosti za brejk, ki pa jih ni izkoristil (1:1), sledile so tri igre, v katerih sta tenisača drug drugemu odvzemala začetne udarce, uspešnejši je bil Nemec, ki je povedel z 2:4. V 10. igri je zmago v prvem nizu le še potrdil.

Toda to ni bilo dovolj, da bi si tlakoval zmago nad prvim nosilcem turnirja. Ta se je hitro zbral, za zmago v drugem nizu (6:3) je potreboval samo en odvzet začetni udarec, zgodilo se je v 2. igri, ko je izkoristil drugo priložnost za brejk. Tudi v odločilnem nizu je bil 32-letnik iz Lozane premočen nasprotnik za Nemca, trikrat mu je uspel brejk, v 9. igri si je priboril žogico za zmago in jo suvereno izkoristil (6:3).

Dvoboj v žgočem soncu - Wawrinka se je med krajšimi odmori hladil s kockami ledu - je trajal dve uri in 20 minut, Švicar je ubranil lanski naslov, ko je v finalu v dveh nizih s 6:4 in 7:6 premagal Hrvata Marina Čilića.

Ženeva (M)
(540.310 evrov, pesek)

Finale:
WAWRINKA (ŠVI/1) - M. ZVEREV (NEM)
4:6, 6:3, 6:3


Lyon (M)
(540.310 evrov, pesek)

Finale:
TSONGA (FRA/2) - BERDYCH (ČEŠ/3)
7:6 (2), 7:5