Maribor v London še zdaleč ne potuje z belo zastavo. Foto: BoBo
Maribor v London še zdaleč ne potuje z belo zastavo. Foto: BoBo
"Kot smo živeli zadnje dni, si nismo zaslužili zmage"

za zmago v Ligi prvakov.

"Zavedamo se, da je Chelsea najbolj tekmovalna ekipa v Evropi. Vsaj zame je prvi favorit za osvojitev Lige prvakov. Za nas pa to nič ne spremeni. Naša miselnost je vedno enaka, smo ambiciozni in gremo vsako tekmo na zmago," je o obračunu 3. kroga skupine F Lige prvakov za Televizijo Slovenija povedal športni direktor Maribora.

Mariborčani so danes dopoldne odpotovali v London. V kadru je 25 nogometašev, poškodovanih ni. Pri Chelseaju bo manjkal prvi napadalec Diego Costa.

Zahovič ceni Joseja Mourinha, s katerim sta si včasih v retoriki zelo podobna, a primerjave zavrača. "Imam dosti večjo nogometno zgodovino od njega. Takrat, ko sem že zabijal v Ligi prvakov, je bil on še prevajalec, tako da se težko primerjava. Nimam pa njegovih trenerskih kapacitet," je v svojem slogu odgovoril Zahovič.

Trener Ante Šimundža je po sobotnem porazu s Celjem umiril žogo. "Pred nami je tekma s Chelseajem, vse, kar je bilo, vse, kar se je zgodilo v minulih dneh, smo popravili, se o rečeh pogovorili, to je za nami. Zdaj zremo pozitivno naprej, pred nami je pomembna tekma, kjer bo prišla do izraza naša zrelost in zmagovalna miselnost," je dejal mariborski strateg.

Šimundža ne skriva visokih ciljev. "Zmaga zadovolji vsakega, vemo pa, da je Chelsea najmočnejša ekipa v skupini. Ima ogromno reprezentantov, je v dobrem tekmovalnem momentu. Gre za zmagovalno ekipo, kjer je vse podrejeno rezultatu, čaka nas zelo težko delo, a smo pripravljeni," je povedal Šimundža, ki dvoboja z legendarnim Josejem Mourinhom ne jemlje kot osebni izziv.

"Mourinho je velik izziv, to drži, a ne igra on, igrajo igralci. On vse podredi rezultatu, zato je to vse skupaj velik izziv za ekipo. Pred skupino smo bili kandidat za odpis, v dveh tekmah pa smo potrdili, da smo lahko konkurenčni, verjamem, da bo tako tudi jutri. Želimo pozitiven rezultat in dokazati svojo vrednost, želimo oddelati kot je treba," je dejal Šimundža.

Mariborčani bodo nocoj na Stamford Bridgeu opravili trening, sledila bo tiskovna konferenca. Vijoličaste naj bi v Londonu bodrilo kar 2.000 slovenskih navijačev. Tekmo bo sodil nizozemski sodnik Danny Makkelie.

Skupina G, 3. krog, torek ob 20.45:
CHELSEA - MARIBOR
SCHALKE - SPORTING LIZBONA

Lestvica:                        
CHELSEA          2  1 1 0  2:1  4
MARIBOR          2  0 2 0  2:2  2
SCHALKE          2  0 2 0  2:2  2
SPORTING LIZBONA 2  0 1 1  1:2  1
"Kot smo živeli zadnje dni, si nismo zaslužili zmage"