ACH Volley je od naslova oddaljen le še za eno zmago. Foto: BoBo
ACH Volley je od naslova oddaljen le še za eno zmago. Foto: BoBo
ACH Volley blizu novemu naslovu
Panvita spet namučila Ljubljančane

Prekmurci so hitro pozabili na prepričljiv poraz v Murski Soboti in v Ljubljani spet namučili favorizirane serijske državne prvake. Dober odpor so nudili že v prvem nizu, ki so ga izgubili na 19. V drugem nizu so popolnoma zasenčili ACH, saj so Ljubljančani zmogli le 12 točk.

Premoč Sobočanov se je nadaljevala tudi na začetku tretjega niza, ko so povedli z 8:4, pozneje tudi 13:9 in 14:10. Toda nato so začeli nizati napake in Klobučar, ki se je v tem nizu povsem razigral v napadu, je izenačil izid na 15. Hkrati je dobro delo Klobučarja dopolnjeval še drugi dolžnik iz prvih nizov Vidič, s servisi je poskrbel za delni izid 5:0, s katerim so Ljubljančani prišli v vodstvo za dve točki. Niz so dobili s 25:21.

Podoben razplet kot v tretjem nizu so gledalci videli v četrtem, v katerem so gostje po bloku Uroša Pavlovića vodili 11:8, a domačim je spet uspel delni izid 5:0. Izid je bil zadnjič izenačen po bloku Flisarja, na semaforju je kazalo 15:15, nato pa sta Klobučar v napadu in Jan Pokeršnik z blokom poskrbela za prednost štirih točk (20:16), ki je zadostovala za zmago s 25:20.

ACH je prvo tekmo v Ljubljani izgubil z 2:3, drugo v gosteh pa prepričljivo dobil s 3:0.

Četrta tekma bo v torek ob 17.30 v Murski Soboti.

1. DOL, končnica, finale
Tretja tekma:
ACH VOLLEY - PANVITA POMGRAD
3:1 (19, -12, 21, 20)

ACH Volley: Klobučar 19, Flajs 13, Pokeršnik 12, Mihalj 8, Ropret 5, Vidič 5, Koncilja 1.

Panvita Pomgrad: Bogožalec 18, Pelemiš 15, Flisar 15, Tot 6, Pavlović 5, Čolović 2, Drvarič 1, Ajlec 1.


Luka Slabe, trener ACH Volleyja:
"Že na začetku finala sem rekel, da nam bo težko. In to te tekme le dokazujejo. Še tisto, za kar upamo, da nam bo šlo, nam ni šlo, kar je posledica stanja v ekipi. Imamo poškodovanega Matijo Pleška, zaradi katerega ne morem veliko menjati. Danes se nam je poškodoval še Ivan Mihalj, bomo videli, kako bo z njim. Danes sta obe ekipi pokazali dokaj slabo predstavo, gledalci posebej kakovostne odbojke niso videli. Mi smo naredili preveč napak v napadu, a kljub temu zmagali. V tem finalu pa je to najpomembnejše. Zdaj se moramo sestaviti, najti tisto šesterico, ki bo zdrava stopila na igrišče, in v Murski Soboti poskušati končati zadevo. Glede na to, kar se dogaja, pa nikakor ne moremo napovedati, da bo v torek konec serije. Mi si seveda to želimo, a svojo računico imajo tudi Prekmurci."

Dejan Fujs, trener Panvite Pomgrada:
"Večino tekme smo igrali dobro, na koncu pa lahko rečem le to, da smo ACH Volleyju poklonili to zmago, to smo storili z našim napadom. V tretjem nizu smo po dobro izdelanih akcijah, po dobrih žogah podajalca, kar sedem žog udarili v avt, in to v obdobju tekme, v katerem smo igrali odlično. Čeprav smo vodili, je ACH kar naenkrat dobil niz, v katerem smo bili mi dirigenti, podobna zgodba pa se je zgodila tudi v četrtem nizu. Definitivno smo tekmo izgubili zaradi naših napadalcev. V finalu ni utrujenosti, to me ne zanima, v torek bomo morali zaigrati še čvrsteje kot danes. Predvsem pa se bomo morali znebiti bremena domačega igrišča. Pred domačim občinstvom se bomo morali bolj sprostiti, a z določeno odgovornostjo do našega sedmega igralca, do navijačev, zaradi katerih se po slabi predstavi na prejšnji tekmi počutimo kot veliki dolžniki."

ACH Volley blizu novemu naslovu
Panvita spet namučila Ljubljančane