ACH Volley v svojo vitrino ne bo mogel postaviti nove lovorike. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
ACH Volley v svojo vitrino ne bo mogel postaviti nove lovorike. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Ljubljančani tako niso dosegli petega naslova v tej ligi, Hypo iz Innsbrucka pa je po letu 2009 prvak drugič. Slovenski prvaki so v prvih dveh nizih ves čas zaostajali (v drugem je bil razpoložen slovaški reprezentant Štefan Chrtiansky), v tretjem ves čas vodili, v četrtem pa izpustili iz rok začetno vodstvo z 10:5. Hypo je izenačil na 11:11 in bil po novem izenačenju na 19 v končnici bolj zbran.

Pri ACH-ju bodo razloge za poraz gotovo iskali v slabšem sprejemu, napakah pri servisih (15) in slabi realizaciji napadov. S 24 točkami je bil sicer najučinkovitejši igralec korektor Klemen Čebulj, ki je odlično nadomestil poškodovanega Alena Šketa. V slovenski vrsti sta nekoliko slabšo predstavo kot običajno pokazala predvsem kapetan Andrej Flajs in srbski reprezentant Uroš Kovačević. V vrstah Hypa je slovenski reprezentant Davor Čebron dosegel šest točk.

Poraz v finalu ni dobra popotnica za obračun polfinala Pokala CEV s poljsko ekipo Resovia Rzeszow, ki bo prihodnji teden.

Izjavi po tekmi
Igor Kolaković, trener ACH Volleyja:
"Ekipa Hypo Tirola je bila letos nedvomno boljša od nas. Še zlasti so se izkazali s servisom. Pri nas smo sicer imeli dober prvi tempo, toda njihova realizacija napada je bila prav impozantna. Še zlasti je izstopal Chrtiansky, ki ga nikakor nismo mogli nadzirati. V 4. nizu smo dobro začeli, toda v končnici je bil njihov servis močnejši od našega in mi preprosto nismo uspeli ohraniti naše prednosti, saj nikakor nismo mogli organizirati protinapada. Nedvomno nam je zmanjkalo potrpežljivosti in smo zaključevali na hitro, kar se ni izkazalo za dobro. Tirolu je to pot treba čestitati."

Andrej Flajs, kapetan ACH Volleyja: "Tekmec je danes predvsem odlično serviral in s tem tudi lažje organiziral obrambo in to je tudi odločilo tekmo. Žal mi nismo znali obdržati prednosti, ki nam jo je uspelo ustvariti v odločilnem četrtem nizu, in so se tako zmage in pokala tokrat veselili odbojkarji Innsbrucka. Razlika med njihovo ekipo in našo pa je nocoj nedvomno bila v njihovi veliki samozavesti, ki so jo pokazali na servisu. Tudi če jim ni šlo vse po načrtih, niso popuščali v tem elementu. Mi, ravno nasprotno, pa smo in to je odločilo tekmo."

Zaključni turnir, finale:
ACH VOLLEY - HYPO TIROL
1:3 (-20, -20, 20, -21)
ACH Volley: Flajs 2, Komel 8, Kamnik 4, Klobučar, Vinčić 1, Kovačević 10, Čebulj 24, Ropret, Fabjan, Rašić 11, Vidič 3, Simac.
Hypo Tirol: Čebron 6, Carletti 2, Chrtiansky 23, Končal, Gavan 8, Laure, Tusch, Ceola 11, Boff, Frances, Berger 15, Miseikis 4.
Za 3. mesto:
MLADOST KAŠTELA
- CHEMES HUMENNE
3:2 (-17, 24, 26, -18, 13)

Polfinale:
MLADOST KAŠTELA - ACH VOLLEY
0:3 (-19, -21, -14)

HYPO TIROL - CHEMES HUMENNE
3:2 (-23, -18, 15, 21, 7)