Andrej Flajs pravi, da so si za slab položaj krivi sami. Foto: MMC RTV SLO
Andrej Flajs pravi, da so si za slab položaj krivi sami. Foto: MMC RTV SLO
Stožice
V Stožicah bodo morda zadnjič letos gledalci imeli priložnost spremljati Ligo prvakov. Foto: Sandi Fišer

"Mogoče bo za napredovanje dovolj že zmaga s 3:2, mogoče pa tudi zmaga s 3:0 ne bo zadostovala. Zato se nima smisla obremenjevati z rezultati v drugih skupinah, ampak se zbrati predvsem na tisto, na kar imamo vpliv. Želimo pokazati dobro igro in zmagati, nato pa bomo videli, kaj nam bo to prineslo. Ali napredovanje v izločilne boje Lige prvakov ali pa bomo evropske nastope nadaljevali v pokalu CEV," pravi Andrej Flajs.

Kapetan meni, da so si za tak položaj krivi sami, saj na začetku niso kazali iger, kot bi jih morali: "Na prvih tekmah smo zapravili veliko. Gladek poraz v Toursu in izgubljena točka proti Budvanski rivijeri doma sta bila velika minusa, ki ju nismo popravili niti doma proti Skra Belchatowu. A še vedno upamo. Proti Toursu bomo naredili vse, da zmagamo, če ne drugega, da se Francozom oddolžimo za boleč poraz na prvi tekmi in da se gledalcem oddolžimo za slabšo predstavo na zadnji tekmi proti Poljakom."

Tours želi potrditi prvo mesto
Trener Ljubljančanov Igor Kolaković meni, da so njegovi varovanci zadnje čase dobro trenirali, rast forme pa dokazali na zaključnem turnirju slovenskega pokala, predvsem pa na zadnji tekmi Lige prvakov v Budvi, kjer so število napak zmanjšali na minimum. Seveda Tours, ki že dolgo časa ne pozna poraza ne v domačem prvenstvu ne v Evropi, ni Budvanska rivijera, vsekakor pa ni niti nepremagljiv.

"Jasno, da gremo na zmago, jasno pa je tudi, da nas čaka težka naloga. O kakovosti Francozov nima smisla govoriti, dovolj je le pogled na lestvico, ma kateri zasedajo prvo mesto pred favoriziranim Belchatowom. Prav tako bodo v Ljubljani prvo mesto želeli potrditi, zato potrebujejo zmago. Obe ekipi sta tako pod pritiskom in prav temu smo zadnje čase posvečali veliko pozornosti. Fantom ni lahko, pod pritiskom so bili že v Budvi, ko smo morali zmagati, podobno je tudi zdaj. Prav tako s fanti ne izgubljamo energije z računanjem, kaj in kako."

Pri ACH-ju bo znova manjkal Matevž Kamnik, Alan Komel pa se po bolezni počuti bolje in bo za tekmo najbrž pripravljen. Pri Toursu ima težave z boleznijo njihov odličen brazilski podajalec Rafael Redwitz, ki pa naj bi vseeno igral.
6. krog, skupina F

Sreda ob 20.30:
ACH VOLLEY - TOURS VB

Ob 18.00:
PGE SKRA BELCHATOW - BUDVANSKA RIVIJERA

Lestvica: 
TOURS VB 5 4 1 13:4 12 PGE SKRA BELCHATOW 5 4 1 12:6 11 ACH VOLLEY 5 2 3 8:11 6 BUDVANSKA RIVIJERA 5 0 5 3:15 1