ACH Volley je s 3:1 premagal Calcit Volleyball. Foto: BoBo
ACH Volley je s 3:1 premagal Calcit Volleyball. Foto: BoBo

Za ACH, ki je dobil vseh šest tekem letošnje sezone Srednjeevropske lige, je bila to generalka pred naslednjim obračunom v Ligi prvakov, ko bodo gostili belgijski Lennik, medtem ko bo Calcit Volleyball prav tako sredi tedna igral evropsko tekmo - v pokalu Cev prihaja v goste tekmec iz srednjeevropske lige Posojilnica Dob.

Prvi niz dobili gostje
rani Tivoli strateg ljubljanske ekipe Luka Slabe ni začel z najmočnejšo postavo (libero Daniel Lewis je dobil naraščaj in ni zaigral). A borbeni Kamničani so kmalu pokazali, da se proti doslej še neporaženim Ljubljančanom v tem tekmovanju ne bodo predali vnaprej. Po vodstvu ACH-ja s 4:2 so Kamničani povedli z 8:6, zadnjič je bilo izenačeno pri 12:12, odločilen trenutek pa je bil po drugem tehničnem odmoru. Takrat je Calcit s 16:15 pobegnil na 19:15 in nato tudi zanesljivo dobil niz, predvsem zaradi dobrega bloka in točk Jana Pokeršnika zmagal s 25:20.

Kamnik grozil tudi v drugem nizu
V nadaljevanju - v drugem nizu so v igro vstopili Gregor Šket namesto Moryja Sidibeja, Jason Jablonsky namesto Andreja Flajsa ter na mestu podajalca Carlos Moreno namesto Gregorja Ropreta, je bilo podobno: gostje so po začetnem zaostanku povedli, vendar je bil izid vseskozi tesen, na prvi tehnični odmor so s točko prednosti še šli Kamničani, nato pa so odbojkarji ACH-ja dosegli nekaj točk zapored ter si priborili majhno prednost (15:13). Pri 17:14 se je zdelo, da se je odpor gostov končal, a so se morali domači še krepko potruditi, da so dobili drugi niz. V tem nizu je bil najboljši pri domačih Jablonsky, ki je s servisi in točkami prevesil tehtnico na ljubljansko stran, Calcit je bil nazadnje blizu pri 20:22, niz pa izgubil z 21:25.

Odbojkarice Calcita Volleyballa so v 7. krogu Srednjeevropske lige na domačem igrišču izgubile s slovaško ekipo Doprastav z 2:3 (23, -18, -15, 18, -15).

ACH zanesljivo dobil tretji niz
Tudi tretji niz je bil dolgo izenačen. Domači so si prvo večjo prednost priigrali šele pri 14:10, ko je končno stekel njihov blok; a minuta odmora gostujočega stratega Marka Brumna je obrodila sadove in Kamnik se je spet približal. Vseeno pa se je tehtnica začela nagibati na stran ACH-ja, Alen Šket je nizal točke in dosegel as za 16:12. Kanček upanja za Kamnik je bilo znižanje na 17:21, toda ACH je nato spet pritisnil, Šket pa izkoristil že prvo zaključno žogo za 25:19.

Napeto do konca
Borbeni gostje pa so še naprej skrbeli, da domači niso zlahka prihajali do točk. Točke Uroša Kovačeviča in dober blok so nakazali končno zmago v četrtem nizu. Calcit ni več vodil, se je pa nekajkrat še močno približal (12:11, 17:16, 19:18). Odločilnega preobrata pa Kamničani niso zmogli, v odločilnih trenutkih so bili domači dovolj zbrani, da so nazadnje tudi zmagali s 25:22, pa čeprav bi se lahko niz po izidu 23:22 obrnil tudi drugače. Kovačevič za 24. točko in Carlos Moreno z asom za 25:22 pa sta le poskrbela, da so točke pričakovano ostale doma.

SREDNJEEVROPSKA LIGA - 6. KROG
ACH VOLLEY
- CALCIT VOLLEYBALL
3:1 (-20, 21, 19, 22)

ACH Volley: Flajs 1, Kovačević 20, Lewis, Šket 20, Sidibe 4, Petrović 4, Jablonsky 16, Ropret, Fabjan, Rašić 7, Moreno 3, Vidič.

Calcit Volleyball: Hribar, Sušec 15, Novljan 1, Brulec 1, Planinc 7, J. Pokeršnik 15, Brus 6, Hrast, Stavbar 9, Kotnik 2, Štern.

200 gledalcev.