Bogdan Kotnik verjame, da bo ACH že na začetku dokazal, da je najboljša ekipa v Sloveniji. Foto: www.alesfevzer.com
Bogdan Kotnik verjame, da bo ACH že na začetku dokazal, da je najboljša ekipa v Sloveniji. Foto: www.alesfevzer.com
ACH Volley
Ljubljančani letos znova računaju na dvojno slovensko krono. Foto: BoBo

Branilec naslova državnega in pokalnega prvaka ACH Volley bo v njo vstopil s spremenjeno ekipo, a z istimi cilji, kot jih je imel v zadnjih letih. Ljubljančani računajo na oba domača naslova, v srednjeevropski ligi, kjer so lani izpadli v polfinalu, se želijo uvrstiti vsaj v finale, v evropski ligi pa v svoji skupini osvojiti tretje mesto, za katero bo treba biti boljši od novosadske Vojvodine. Poljski Gdansk in italijanska Modena bosta težko dovolila kakšno presenečenje, oranžni zmaji bodo na tekmah z njima predvsem poskušali čim dražje prodati svojo kožo.

Od lani v ljubljanski ekipi ni več libera Mihe Plota, kamerunskega blokerja Sema Dolegombaija, avstralskega sprejemalca Nathana Robertsa, slovenskega reprezentančnega sprejemalca Jana Klobučarja in korektorja Danijela Pokeršnika, novinci pa so avstralski sprejemalec Samuel Walker, slovenska mladinska reprezentanta Žiga Donik in Matevž Ledinek, zamejec Jernej Terpin, mladi korektor David Kumer in povratnik v moštvo, podajalec Rok Satler. Novost je tudi to, da bo veteran Matija Pleško letos namesto na mestu sprejemalca igral na liberu.

Kotnik zadovoljen s sestavo ekipe
"Letos smo s sestavo moštva pohiteli, se pa lahko med sezono še kaj spremeni. S tem, kar imamo, smo zdaj zadovoljni, kar pa ne pomeni, da je zadeva zaključena. Ekipa se zdaj uigrava, ko bo neka faza za nami, bomo videli, kje so pomanjkljivosti in ali se te lahko odpravijo s trenažnim procesom ali je treba poiskati druge različice. Moramo pa se pri tem zavedati možnosti proračuna, ne smemo preseči sredstev, ki jih imamo,"
je dejal predsednik kluba Rasto Oderlap.

Trener Bogdan Kotnik trenutno še ni najbolj zadovoljen s pripravljenostjo ekipe, a zato obstajajo povsem razumljivi razlogi. "Koledar reprezentančnih akcij nam ni dovolil, da bi se lahko pripravili, kot bi si sam želel. Priprave smo prilagodili temu, a tako je tudi pri vseh drugih ekipah, ki imajo reprezentante. Pripravljenost in formo bomo stopnjevali v naslednjih tednih in mesecih. Vseeno pa mislim, da smo dovolj pripravljeni, da v soboto proti Fužinarju suvereno stopimo na igrišče, v ponedeljek pa že v prvem slovenskem derbiju proti Calcitu Volleyballu pokažemo, da smo tudi v tem obdobju najboljša ekipa v Sloveniji," je povedal Kotnik, ki je zadovoljen s sestavo ekipe, z mešanico izkušenih in mladih igralcev.

ACH Volley v sezoni 2015/16:

Igralci: Andrej Flajs, Matija Jereb, Samuel Walker, Jan Kozamernik, Diko Purić, Matevž Ledinek, Rok Satler, Matija Pleško, Stipe Jurić, Žiga Donik, David Kumer, Eric Mochalski, Jernej Terpin, Mario Koncilja;

Trenerja: Bogdan Kotnik, pomočnik trenerja Zoran Kedačič.