ACH je prvo zmago dosegel lažje od pričakovanj. Foto: Bobo
ACH je prvo zmago dosegel lažje od pričakovanj. Foto: Bobo
Druga tekma bo v sredo v Kamniku. Foto: Bobo

Ljubljančani so pred 800 gledalci po uri in 16 minutah slavili s 25:21, 25:18 in 25:21.

Gostom se je močno poznala odsotnost Žige Šterna - to velja predvsem za napad, ki je bil tokrat odločilen element. V njem so bili domači na čelu z razpoloženim Ericom Mochalskim, ki je povrhu še odlično serviral, precej boljši, pri gostih pa je bil nerazpoložen korektor Tonček Štern.

"Nad Calcitom Volleyballom nobena zmaga ni lahka, Calcit je ekipa, ki igra kakovostno, ki ima kakovostne igralce in mi jih v nobenem trenutku ne smemo podcenjevati. Tudi današnja tekma je bila za nas težka. Morda je bilo videti, da smo zmago dosegli na lahek način, vendar ni bilo tako. To je šele prvi korak," je povedal trener ACH-ja Bogdan Kotnik.

Na drugi strani je trener Calcita Marko Brumen priznal, da tokrat niso imeli možnosti: "Zelo se nam je poznala odsotnost Žige Šterna, sicer pa smo tako rekoč igrali brez polovice ekipe. Tončka žal danes ni bilo nikjer, ni naredil točke z napadom, ni ga bilo v bloku ne v obrambi. Vidmar ga je sicer zelo solidno zamenjal, vendar smo bili vso tekmo sorazmerno neuspešni v bloku, preveč predvidljivi v napadu. Skratka ACH Volley je bil boljši v vseh elementih igre. Bitka je izgubljena, upam pa, da bo vojna še dolga."

ACH naskakuje enajsti zaporedni naslov in dvanajstega skupno. Kamničani imajo štiri naslove. Moštvi igrata na tri zmage. Druga tekma bo v sredo ob 20.00 v Kamniku. Prenos bo na TV SLO 2 in MMC-ju.

Finale, prva tekma:
ACH VOLLEY - CALCIT VOLLEYBALL
3:0 (21, 18, 21)
ACH Volley: Flajs 14, Jereb, Plot, Kozamernik 6, Roberts, Purič, Pokeršnik, Klobučar 9, Pleško, Jurič, Kozlowski 2, Mochalski 22, Dolegombai 4, Koncilja.
Calcit Volleyball: Hribar, Novljan 2, T. Štern, Drobnič 1, Vidmar 4, Štembergar Zupan 8, Brus 7, Kvas, Stavbar 2, Kotnik 11, Brulec 1.

Za 3. mesto, prva tekma:
SALONIT - PANVITA
3:0 (15, 23, 21)
Igrajo na dve zmagi.

Flajs in Štembergar po prvi tekmi odbojkarskega finala
ACH zanesljivo povedel v finalu
Flajs in Štembergar po prvi tekmi odbojkarskega finala
ACH zanesljivo povedel v finalu