ACH Volley je uspešno opravil prvo nalogo. Foto: BoBo
ACH Volley je uspešno opravil prvo nalogo. Foto: BoBo
Zoran Kedačić
Trener Zoran Kedačić med pogovorom s svojimi varovanci. Foto: BoBo
ACH Volley premagali Arago de Sete

S tem so si priigrali lepo izhodišče pred povratnim srečanjem, ki bo v Seteju, kraju na sredozemski obali, v nedeljo ob 17.00.
Slovenski prvaki so pred 450 gledalci prvi niz dobili s 25:22, drugi je z 19:25 pripadel gostom, v tretjem pa je bil znova s 25:21 boljši ACH. Francozi so v končnici četrtega niza povedli z 21:23, a so varovanci Zorana Kedačića po odmoru osvojili tri točke zapored in izkoristili drugo zaključno žogo za zmago s 26:24.

V 2. krogu kvalifikacij je ACH z dvema zmagama s 3:0 izločil ciprskega prvaka Omonio iz Nikozije.
Odločil odličen blok in dobri servisi
Ljubljančani so si zmago zagotovili predvsem z odličnim blokom in dobrimi servisi v odločilnih trenutkih. Da so na začetku prvega niza prišli do prednosti treh točk (10:7), je poskrbel predvsem njihov blok. V drugem delu niza so se vendarle lahko razigrali tudi v napadu, ki je odlično deloval vse do končnice.

Na začetku drugega niza so na krilih Jana Kozamernika in bloka povedli s 4:0, štiri točke prednosti pa držali vse do 12:8. Nato pa se jim je "podrl" sprejem, naredili so nekaj napak v napadu, tako da so Francozi s šestimi zaporednimi točkami prišli do vodstva z 12:14. Razlika je nato hitro narasla na šest (14:20) in izenačenje na 1:1 je bilo neizbežno.

Tretji niz je bil izenačen, nobena izmed ekip si ni priigrala večje prednosti od dveh točk, v končnico sta ekipi vstopili z izidom 20:20. Nato pa je na prizorišče stopil domači kapetan Andrej Flajs, dosegel je tri zaporedne ase, še en njegov dober servis je unovčil Apostolos Armenakis, po napaki gostov pri začetnem udarcu pa se je na semaforju svetil rezultat 2:1.

Nekaj kriznih trenutkov, po katerih so gostje na začetku četrtega niza vodili z 0:3 in 1:4, za Ljubljančane ni bilo usodnih, saj so hitro vzpostavili ravnotežje, nato počasi prevzemali pobudo in večali prednost. Ob drugem tehničnem odmoru so vodili s 16:11, vendar se gostje niso predajali. Ob koncu so celo vodili, a to ni bilo dovolj za izhod v peti niz.
Zoran Kedačić, trener ACH Volleyja: "Lahko rečem, da sem danes srečen trener. Zelo zadovoljen s tem, kar so fantje prikazali in močno verjamem, da se nam bodo izpolnile želje in da se bomo uvrstili v Ligo prvakov. Tekmo smo fantastično odprli, v prvem nizu nam je šlo vse kot po maslu, bili smo res zbrani. Tekmec je naredil veliko napak pri servisu, vedel pa sem, da se to ne bo nadaljevalo v nedogled. V drugem nizu so servis popravili, mi pa smo malo počepnili. Dobili smo jih po prstih, a to je bila le spodbuda, da se spet dvignemo. Končna ocena je, da smo pokazali zelo kakovostno predstavo, ki jo bomo poskušali ponoviti tudi v Franciji. Zahvala tudi navijačem, bili so izvrstni. Vsi smo veseli, da smo igrali v Tivoliju, za mene je to najboljša dvorana za igranje odbojke."

Kvalifikacije, 3. krog

Prva tekma:
ACH VOLLEY - ARAGO DE SETE
3:1 (22, -19, 21, 24)

ACH Volley:
Flajs 13, Slaught, Kozamernik 8, Kovačič, Purič 6, Pleško, Jurić, Kumer, Štern 24, Pokeršnik 1, Buculjević 1, Armenakis 16.

Arago de Sete: Moreau 14, Piazzeta, Redwitz 4, Truhtchev, Lamoise, Gommans 18, Senger 5, Martins Sene 13, Peironet, Henry, Mendez 12, Bouleau.

Povratna tekma bo v nedeljo ob 17.00. Zmagovalec bo v Ligi prvakov v skupini D meril moči z Modeno, Craiovo in še enim kvalifikantom (PAOK ali Belchatow).

ACH Volley premagali Arago de Sete