Uroš Pavlović in Lazaro Brunet. Foto: Klemen Brumec
Uroš Pavlović in Lazaro Brunet. Foto: Klemen Brumec

Kamničani, ki so proti Mariborčanom izgubili zadnjo prvenstveno tekmo, so dvoboj začeli bolj sveži. Štajercem, ki posebno dolge klopi nimajo, je zagotovo ponagajala utrujenost, v soboto so namreč igrali dolgo in težko večerno tekmo proti domači Zadrugi Dob, dobili so jo po preobratu in petih nizih.

Tudi v finalu so poskušali pokazati zobe, po gladko izgubljenih prvih dveh nizih so tretjega dobili, a so bili v četrtem znova boljši tekmeci, ki so lažje od pričakovanj dosegli uspeh.

Najučinkovitejši igralec tekme je bil s 26 točkami Lazaro Brunet.

Da se varovancem Sebastijana Škorca ne obeta nič dobrega, je pokazal že začetek. Tekmec je namreč obračun začel odločno, z blokom Bruneta je povedel s 4:0. Popuščal pa ni pozneje, sredi niza je že vodil s 14:7. Do konca niza je lahko varčeval z energijo, ki mu je prišla prav tudi v drugem. V njem spet ni potreboval veliko časa, da je zlomil odpor štajerske ekipe, ki ni bila nevarna niti v enem trenutku.

A zagotovo tudi po izgubljenem nizu ni izgubila upanja na uspeh, prav gotovo se je spomnila tekme dan prej. Videti je bilo, da je zmožna preobrat ponoviti. Prevzela je pobudo, večje prednosti od treh točk si ji sicer ni uspelo priboriti, po izidu 20:20 pa je bila vendarle dovolj zbrana, da je predvsem prek Žige Donika prišla do znižanja na 1:2.

Izkazalo pa se je, da za kaj več nima moči. Do vodstva s 5:4 je še nekako šlo, nato pa so servisi Tomislava Mitrašinovića in bloka Uroša Nikolića začeli napovedovati ofenzivo Kamničanov, katere posledica je bilo vodstvo Calcita 15:8. Mariborčanom se do konca ni več uspelo vrniti v igro, z dvema zaporednima blokoma je dvoboj končal Uroš Pavlović, ki je z bloki dosegel pet od svojih 14 točk.

Mladen Kašić, trener Calcita Volleyja, je po tekmi povedal: "Odlično smo izkoristili svoj potencial. Sprejemalci so odlično opravili svoje delo, podajalec je bil odličen, blokerja sta bila na visoko ravni, Mitrašinović pa je prikazal eno boljših igre v dresu Calcita Volleyja. Skratka, vsakdo, ki je stopil na igrišče, je dal svoj delež k zmagi. Vsekakor je to lep uvod v serijo tekem, ki nas čakajo v prihodnjih dneh proti Mariborčanom, seveda pa ne smemo pozabiti na sredo, ko nas čaka tekma v Kanalu. Toda v tem trenutku je najpomembneje, da smo osvojili to lovoriko, in to z igro, ki je bila v prvem, drugem in četrtem nizu res na visoki ravni. Upam, da bo to igralcem še povečalo apetite in da bomo šli prihodnjo nedeljo po pokal v Koper, nato pa še po državno prvenstvo."

Calcit Volley in i-Vent Maribor, ki je v Srednjeevropski ligi izgubil svoj drugi finale in ostaja brez zmage, bosta konec prihodnjega tedna igrala tudi v finalu slovenskega pokala.

ZAKLJUČNI TURNIR (M), Pliberk

FINALE:
CALCIT VOLLEY - I-Vent Maribor
3:1 (17, 17, -23, 15)

Calcit Volley: Planinšič, Vinkovič, Lazar 2 (2 asa), Klobučar, Karadža Pevc, Košenina, Nikolić 13 (4 bloke), Okroglič 5 (1 blok), Mitrašinović 17 (2 asa), Brunet 26 (2 asa, 4 bloke), Bakonji, Dulčev, Pavlović 14 (2 asa, 5 blokov).

i-Vent Maribor: Fužir, Vodušek, Pernuš, Adžović 1, McConnell 13 (1 as, 1 blok), Valenčič, Bračko 13 (1 as), Kumer, Kržič 6 (3 bloke), Donik 13, Fink 3 (1 blok), Novak.