Odbojka
(9)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.1 od 9 glasov Ocenite to novico!
odbojkarice
Slovenske odbojkarice so si 3. krog kvalifikacij za SP zagotovile na turnirju na Portugalskem. Foto: Twitter Odbojkarska zveza Slovenije

Dodaj v

Chiappini objavil seznam za Nizozemsko

Kvalifikacije bodo konec avgusta
2. julij 2017 ob 10:34
Ljubljana - MMC RTV SLO

Pred slovensko žensko odbojkarsko reprezentanco je pestro obdobje, saj bo konec avgusta nastopila v 3. krogu kvalifikacij za svetovno prvenstvo na Nizozemskem, septembra pa jo čaka še nastop na svetovnem prvenstvu do 23 let v Ljubljani.

Selektor reprezentance Alessandro Chiappini, ki bo dekleta zbral 24. julija v Mariboru, je objavil seznam reprezentance, na katerem je dvajset odbojkaric, med katerimi je nekaj novink. "Na seznamu je nekaj novih imen, saj je zame zelo pomembno, da bolje spoznam še nekaj slovenskih odbojkaric. Sicer časa za priprave na tretji krog kvalifikacij za svetovno prvenstvo ne bo veliko, a je to edina možnost, da se spoznam s slovenskimi talenti in na podlagi videnega pripravim okvir dela za prihodnost," je dejal Chiappini.

Izbrana vrsta bo v Mariboru, kjer se bo v okviru pripravljalnih tekem trikrat pomerila z Belgijo, ostala do 13. avgusta, nato pa se dekleta selijo v Ljubljano, kjer bodo opravila še drugi del priprav pred kvalifikacijskim turnirjem, kjer bodo Slovenke igrale z Nizozemkami, Belgijkami, Bolgarkami, Čehinjami in Grkinjami, na SP pa vodita prvi dve mesti.

Italijanski strateg se skupaj s svojim štabom za zdaj osredotoča le na kvalifikacije in se nastopu na domačem SP do 23 let ne posveča preveč: "Največjo težavo bo predstavljalo prilagajanje na nova pravila, saj bomo kvalifikacije igrali še po starih, prvenstvo pa že po novih. Če pri mednarodni zvezi ne bodo vztrajali s spremembo pravila pri napadu z druge linije, bo prilagajanje precej lažje. A za nas bodo izkušnje, ki jih bomo dobili na Nizozemskem, najpomembnejše. Najprej se bomo torej osredotočili na kvalifikacije, naš cilj pa je, da tudi domače SP pričakamo v najboljši možni formi, potem pa bomo videli, kakšne so naše nasprotnice, kakšne so njihove lastnosti. Naredili bomo vse, da se bomo z njimi lahko enakovredno merili."

Kvalifikacije za nastop na SP se bodo na Nizozemskem začele 23. avgusta, SP do 23 let v Ljubljani pa bo med 10. in 17. septembrom.

Seznam reprezentance Slovenije:
- podajalke: Eva Mori (Beziers Volley), Sara Najdič (Nova KBM Branik), Ivana Tanasković (brez kluba);
- sprejemalke: Katja Mihalinec, Pia Blažič (obe Calcit Volleyball), Lana Ščuka (Lardini Filottrano), Anita Sobočan, Ana Marija Vovk, Nika Blagne (vse Nova KBM Branik);
- blokerke: Tina Grudina, Katja Mihevc (obe Calcit Volleyball), Ela Pintar (Nova KBM Branik), Saša Planinšec (DSC Volleyball), Teja Bavdaž, Sara Đukić (GEN-I Volley);
- korektorice: Iza Mlakar (Nova KBM Branik), Urška Igličar (Calcit Volleyball), Darja Eržen (Formula Formis);
- prosti igralki: Maja Pahor (Calcit Volleyball), Veronika Mikl (Kema Puconci).

Robi Kaurin
Prijavi napako
Komentarji
mkermc
# 02.07.2017 ob 11:23
Moram priznat da sem bil malo skeptičen, ko sem videl prvi seznam italijanskega selektorja. Nekako sem bil mnenja da bi moral vzeti v ekipo vsaj kakšno malo bolj izkušenejšo igralko, ne pa samih mladih. Ampak me je zelo pozitivno presenetil rezultat na Portugalskem. Kot da je ekipa dobila nova krila. Bom z veseljem spremljal še naprej in vso srečo puncam.
pocasnela
# 03.07.2017 ob 11:19
Vsekakor je krivica, ki se dogaja moški reprezentanci nedoumljiva.

Ker pa tukaj komentiramo pod žensko odbojko, bi lahko dodala, da je vsekakor reprezentanca zelo pomlajena, škoda je za Živo Recek, ki je letnik 1993 in bi lepo dopolnila reprezentanco.
richy
# 02.07.2017 ob 13:37
V selektorjev seznam se ne bi spuščal, kakšnih bolj izkušenih in z ambicijami za igranje v reprezentaci najbrž niti nimamo. Sem pa tako na hitro opazil, da je pri Katji Mihalinec napisano, da je iz Calcita - ali to pomeni, da je prestopila iz Ljubljane v Kamnik (skupaj s trenerjem Rozmanom)?

Če bodo spremenili pravila napadanja iz druge linije, to v bistvu pomeni, da bo Iza Mlakar oz. katerakoli druga korektorica brez dela, ko bo stala zadaj, kajti napad iz druge linije brez zaleta je le predaja žoge na drugo stran. Pravtako bo praktično odpadel pipe, igra v napadu bo zaradi vsega tega precej okrnjena in bo več podajanja žoge čez mrežo.
pocasnela
# 03.07.2017 ob 11:20
Naj bi bila pa Živa v veselem pričakovanju, trenutno v ZDA.
Partyboy
# 02.07.2017 ob 15:37
Držimo pesti za punce, katerih čas šele pride.

Glede naše moške reprezentance - Poljaki pišejo, da naj bi se res razširila elitna skupina svetovne lige, kjer naj bi res bile tudi Avstralija, Japonska, Koreja, Nemčija. Slovenije na žalost ni zraven. Objavljene so celo že 4 skupine elitne lige, tako da vse skupaj zelo smrdi, da so nas res spregledali:

Borc73
# 03.07.2017 ob 19:37
Tule so maili in FB svetovne odbojkarske zveze.
Morda bi jim morali še enkrat razložiti kaj je šport.
Če ne enkrat pa 2.000.000x

http://www.fivb.org/EN/FIVB/Contacts.asp
https://www.facebook.com/FIVB.Internatio
nalVolleyballFederation
bojanec
# 02.07.2017 ob 22:13
To je res pravi športni rop. Mislim, da je to prava beseda za to kar je nam in Belgiji naredila FIVB. Sem imel namen pogledat kakšno tekmo finalnega turnirja svetovne lige ampak če je ta odločitev dokončna in Slovenija ne bo naslednje leto v prvi skupini svetovne lige je to tekmovanje brezpredmetno.
Partyboy
# 02.07.2017 ob 15:38
https://m.sportowefakty.wp.pl/siatkowka/
696600/tak-w-przyszlym-sezonie-beda-wygladaly-rozgrywki-ligi-swiatowej-jest-gotowy-kale
Partyboy
# 02.07.2017 ob 15:38
Kazalo