Andrea Giani je cilje postavil visoko. Foto: Osebni arhiv Andree Gianija
Andrea Giani je cilje postavil visoko. Foto: Osebni arhiv Andree Gianija

Selektor Andrea Giani se ukvarja kar z nekaj poškodbami. Na treningih je zaradi poškodbe prsta manjkal Danijel Koncilja, lažje poškodovan je še en bloker Uroš Pavlović, še najbolj pa skrbi poškodba rame kapetana Tineta Urnauta. Zdravniška služba dela vse, da bi omenjene fante pripravila za igro, a ker tvegati ne sme, bo šele na dan tekem jasno, kdo bo stopil na igrišče in kdo bo ostal na klopi.

Samozavesti je dovolj
Organizator Dejan Vinčić je odločen: "Te majhne poškodbe nas ne bodo zmedle, ne bodo porušile naše samozavesti, saj imamo igralce, ki manjkajoče lahko nadomestijo. Povsem jasno je, da gremo na dve zmagi, jasno je, da smo favoriti, čeprav igramo v gosteh. Osebno me bosta zadovoljili le dve zmagi."

Zadnji treningi so bili dobri
V skupini so še Hrvaška, Grčija, Romunija in Belorusijo, Vinčić dodaja: "Ligo želimo dobiti, taka ekipa pa se ne sme ozirati, kje bo igrala, koliko domačih in koliko tekem v gosteh bo odigrala. Turki, ki so sicer kot vedno samozavestni, imajo v svojih vrstah vsaj tri zelo dobre igralce, a kolikor smo lahko opazili, jih tukaj ni. Na vsak način pa se strinjam s tem, da niso na ravni Portugalcev. Čeprav smo na zadnjih treningih odlično delali, še nismo stoodstotno pripravljeni, vendar smo na dobri poti, da to hitro postanemo. Smo pa prepričani, da smo boljša ekipa, zato razmišljamo le o zmagah."

Odbojkarji odpotovali v Samsun
Odbojkarji odpotovali v Samsun