Veselin Vuković je bil zadovoljen z igro svojih varovancev. Foto: Ervin Čurlič
Veselin Vuković je bil zadovoljen z igro svojih varovancev. Foto: Ervin Čurlič

V prvem nizu so Slovenci pokazali odlično igro in popolnoma zasenčili tekmece (25:14). Toda že v drugem nizu so se Slovaki zbrali in zaigrali bolje, predvsem v uvodnih minutah z začetnimi udarci. Od 20. točke naprej sta bili ekipi poravnani in na koncu je le nesporazum Dejana Vinčića in Alena Šketa gostom prinesel izenačenje na 1:1.

Šket mož odločitve
Tretji niz je pokazal nekaj napak Slovenije pri sprejemu, ko so Slovaki povedli, toda na 12. točki sta bili ekipi spet skupaj. Potem so pobudo spet prevzeli Slovaki in zaključili niz z blokom Nemca. Uvod četrtega niza je bil spet izenačen, toda potem so Slovaki naredili nekaj napak, Vid Jakopin pa je z dobrimi servisi povišal vodstvo na 12:5. Slovaki so se približali na 21:17, več pa niso zmogli.

V odločilnem skrajšanem petem nizu so bolje začeli Slovenci (7:4), toda pustili Slovakom, da so izenačili na 13:13. Šket je nato v ključnih trenutkih prevzel odgovornost nase in prinesel Sloveniji prvo zmago.

"To je vsekakor izredno pomembna zmaga, saj je bila na drugi strani zelo dobra ekipa, ki je nenazadnje dobila evropsko ligo. Zadovoljni smo lahko vsi predvsem zato, ker smo še vedno v fazi napornega treninga in težkega dela. Danes smo bili na primer še kar v fitnesu. Zadovoljni smo lahko tudi, ker smo dovolj suvereno dobili tisti težak peti niz. Ta odlična tekma je lahko torej dobra osnova za nadgradnjo našega dela," je povedal selektor Veselin Vuković.

Na drugi tekmi turnirja Mikasa cup je Finska premagala Iran s 3:1.

Turnir v Mariboru:
SLOVENIJA - SLOVAŠKA
3:2 (14, -26, -23, 18, 13)

FINSKA - IRAN
3:1 (-25, 22, 27, 18)

Petek ob 19.00:
SLOVENIJA - FINSKA

Sobota ob 19.00:
SLOVENIJA - IRAN