Simona Fabjan je morala z Andrejo Vodeb priznati premoč brazilski in nemški dvojici. Foto: FIVB
Simona Fabjan je morala z Andrejo Vodeb priznati premoč brazilski in nemški dvojici. Foto: FIVB
Sara Sakovič
Sari Sakovič (na fotografiji) se s Tamaro Borko prek kvalifikacij ni uspelo uvrstiti na glavni del turnirja. Foto: Aleš Kalan

S tem sta skoraj že izgubili možnosti za napredovanje v izločilne boje, v četrtek ju ob 9. uri čaka še dvoboj z Nemkama Karlo Borger in Britto Büthe. Slovenski prvakinji sta se na glavni del turnirja v Avstriji prebili po kvalifikacijskih zmagah nad Francozinjama Deborah Giaoui in Melody Benhamou ter Rusinjama Ano Vozakovo in Nastjo Vašino.

Najprej prevelik zalogaj Brazilki ...
V skupini B sta se Vodebova in Fabjanova najprej pomerili z drugima nosilkama turnirja, Brazilkama Larisso in Juliano. Svetovni prvakinji, ki sta dolgo zasedali tudi prvo mesto na svetovni lestvici, v njuni bogati karieri pa jima manjka le še olimpijsko zlato, sta bili za slovenski odbojkarici prevelik zalogaj. Larissa in Juliana sta namreč tako prvi kot drugi niz dobili brez težav, saj sta Vodebovi in Fabjanovi obakrat prepustili le 11 oziroma devet točk.

... nato še Nemki
V drugem krogu skupine B sta Slovenki zaigrali še proti Anni Schumacher in Jani Köhler. Uspešnejši sta bili Nemki, ki sta zmagali z 21:16 in 21:16. V obeh nizih sta se Slovenki dobro upirali do tehničnega odmora, nato pa sta si Schumacherjeva in Köhlerjeva predvsem na račun številnih napak Vodebove in Fabjanove priigrali neulovljivo prednost.

Nastopili sta tudi Sakovičeva in Borkova
Na kvalifikacijah v Celovcu sta nastopili tudi Prekmurki Sara Sakovič in Tamara Borko, ki sta izpadli v prvem krogu predtekmovanja, potem ko sta izgubili s Švicarkama Isabelle Forrer in Anouk Verge-Depre, ki sta bili boljši z 2:0 (17, 11), so še sporočili z Odbojkarske zveze Slovenije.