Blejci so v vitrine dodali novo lovoriko. Foto: Ervin Čurlič
Blejci so v vitrine dodali novo lovoriko. Foto: Ervin Čurlič
Blejci suvereno do pokala

Blejci se veselijo 6. naslova in 5. zapored. Kroparji, ki so že z uvrstitvijo v finale presegli vse načrte, so se tekmecem dobro upirali. V 1. nizu so povedli z 11:7, a so nato branilci naslova stopili na plin in niz gladko dobili. Še bolje je Kroparjem kazalo v 3. nizu, ko so ušli na 14:9. ACH je nato strnil vrste in niz dobil z delnim izidom 16:6. Pri starih in novih prvakih je bil najučinkovitejši Alen Šket z 18 točkami.

Posebna žirija je za najboljšega igralca zaključnega turnirja slovenskega odbojkarskega pokala razglasila Šketa. Najboljši napadalec je bil Vid Jakopin, najboljši libero Daniel Lewis (vsi ACH), najboljši podajalec je bil Matija Jereb (Uko Kropa), najboljši bloker pa Danijel Koncilja (Marchiol Vodi).

Alen Šket, igralec ACH Volleyja: "Uko Krope nismo niti v enem trenutku podcenjevali, saj bi se nam to lahko maščevalo. Začetki so naša slabost, a se nato vendarle zberemo. Tako je bilo tudi tokrat. Kroparji so nudili dostojen odpor, pokazali so, da so zasluženo v finalu, toda mi smo le izkušenejša ekipa, kar je poleg bloka tudi odločilo. Vsekakor pa si tudi tekmeci zaslužijo vse pohvale, imajo zelo dobro ekipo in posameznike. Tudi mi danes nismo bili slabi, nikoli pa ni toliko dobro, da ne bi moglo biti boljše."

Luka Slabe, trener in igralec Uko Krope: "Za zmago proti ACH Volleyju moraš imeti odličen, agresiven servis, odličen sprejem, srečo, pa še ACH Volley mora imeti slab dan. Čim ni enega od naštetih, nimaš možnosti. In mi jih danes nismo imeli. Vsekakor pa moramo biti zadovoljni, svoje cilje smo v pokalu ne samo dosegli, ampak tudi presegli."

Finale:
ACH VOLLEY
- UKO KROPA
3:0 (17, 17, 20)

ACH Volley: Šket 18, Flajs in Vidič 9, Jakopin 4, Kovačević 3, Petković 2.

UKO Kropa: Stavbar 13, Potočnik 10, Zupanc 9, Bogožalec in Slabe 8, Jereb 3.


Polfinale:
UKO KROPA - Salonit Anhovo
3:2 (17, -16, -20, 26, 11)

ACH VOLLEY - Marchiol Vodi
3:0 (29, 18, 14)

Blejci suvereno do pokala