Priložnost za drugi del je splavala po vodi že na prvih dveh tekmah, saj so bili Francozi za dva razreda boljši. Foto: Reuters
Priložnost za drugi del je splavala po vodi že na prvih dveh tekmah, saj so bili Francozi za dva razreda boljši. Foto: Reuters
Odbojkarji nedorasli Francozom

Prvi favoriti skupine in eni izmed kandidatov za naslov so slavili s 25:17, 25:18 in 25:13. Tretji dan tekmovanja je Slovenija nastopila že tretjič, tekma s Francijo pa je bila svojevrstna misija nemogoče. Za uvrstitev v nadaljnji krog je namreč štela le zmaga, saj je Slovenija izgubila uvodni tekmi s Španijo in Slovaško.

Francozi, ki so dvoboj začeli brez poškodovanega prvega podajalca Pierra Pujola, so bili že od prve minuti suvereni in praktično s pol moči nabirali čedalje večje vodstvo.

Igra Slovencev ni bila niti približno takšna, kot so je tu na trenutke že pokazali. Servis ni bil pravi, bloka praktično ni bilo, še najbolj pa je škripalo v realizaciji napada. Tako se Slovenci tudi z drugega prvenstva EP-ja vračajo brez zmage.

Izjave po tekmi
Iztok Kšela, selektor slovenske reprezentance:
"Po porazu s Slovaško je bilo težko igrati, še posebej, ko imaš na nasprotni strani eno najboljših reprezentanc na svetu. Francozi so bili izjemno močni v obrambi, pa tudi v drugih elementih so pokazali vrhunsko igro. Želim jim veliko sreče v nadaljevanju prvenstva, kjer bodo, glede na do zdaj prikazano igro, eni največjih kandidatov za odličja."

Matija Pleško, kapetan slovenske reprezentance: "Seveda je bilo danes težko nastopiti, a smo vseeno imeli veliko več volje, kot se je to videlo po prikazani igri. Proti Francozom je namreč težko pokazati vse, kar znaš. So izjemni igralci, ki so proti nam pokazali odlično predstavo. Žal se vračamo v domovino z neizpolnjenimi željami, toda realnost je taka, da so druge reprezentance bolj kakovostne. Smo trenutno še za njimi, toda verjamem, da jih s trdim delom lahko ujamemo, saj smo zelo mlada ekipa, ki lahko samo napreduje."

Phillipe Blain, selektor francoske reprezentance: "Današnjo tekmo smo vzeli zelo resno. Predvsem sem zadovoljen z napadom. Zdaj nas čaka izredno pomembna tekma s Španijo, ki ne bo odločala le o zmagovalcu skupine, temveč tudi o številu točk, ki jih bomo prenesli v drugi krog. Današnja odlična predstava nas ne sme uspavati, treba se bo dobro pripraviti."

SKUPINA C
SLOVENIJA - FRANCIJA
0:3 (-17, -18, -13)
Pleško, Komel po 7, Pajenk 6, Gasparini, Flajs in Čebron po 4, Urnaut 3; Rouzier 14, Samica 11, Vadeleux 9, Antiga, Montmeat po 7, Le Marrec 1

ŠPANIJA
- SLOVAŠKA
3:0 (15, 16, 20)

Nedelja ob 15.30:
ŠPANIJA - FRANCIJA


Lestvica:                            
FRANCIJA         2  2 0  6:1  4 točke
ŠPANIJA 2 2 0 6:1 4
SLOVAŠKA 3 1 2 4:7 4
SLOVENIJA 3 0 3 2:9 3 C. R.
Odbojkarji nedorasli Francozom