Igralke Calcita so bile razigrane le v drugem nizu. Foto: Primož Mahkovec
Igralke Calcita so bile razigrane le v drugem nizu. Foto: Primož Mahkovec
Francozinje slavile v Kamniku

Gostiteljice so pred 200 gledalci slabo začele prvi niz in se znašle v zaostanku z 2:6. Imele so preveč težav s sprejemom servisa, temu primeren je bil tudi napad, vse preveč njihovih servisov pa je končalo v mreži ali v avtu. Pri vodstvu gostij s 15:9 je Gašper Ribič vzel še drugi polminutni odmor, nato pa so se Kamničanke približale le na dve točki zaostanka (15:17). Francozinje so si priigrale štiri zaključne žoge, dve so Kamničanke ubranile, ne pa tretje.

Drugi niz je Tjaša Turnšek začela z odličnimi servisi (3:0), nato pa je bilo po bloku Lucille Charuk že s 6:2. Odlično igro so domačinke nadaljevale tudi po prvem tehničnem odmoru, predvsem so bolje servirale (15:6). Pred drugim tehničnim odmorom, ob katerem je domača ekipa vodila z devetimi točkami prednosti, je gostujoča trenerka svojo prvo organizatorko igre zamenjala z Lano Dabić. A niti to ni pomagalo, kajti kamniške odbojkarice so vajeti igre še naprej držale v svojih rokah in dosegle izenačenje v nizih.

V tretjem nizu sta se ekipi do pete točke menjavali v vodstvu, nato pa so si Francozinje priigrale dve točki prednosti. Takšna je bila njihova prednost tudi ob prvem tehničnem odmoru, nato pa so si priigrale prednost 11:7. Kamničanke so še naprej slabo zaključevale napade, pojavile so se težave pri sprejemu in Francozinje so gladko dobile tretji niz.

V četrti niz so Kamničanke stopile odločneje. Na servis so Francozinje dosegle dve točki za vodstvo z 10:8. Z asom Tamare Borko so Kamničanke izid na deseti točki izenačile in nato povedle. Ob zaostanku dveh točk (16:18) se je v igro vrnila Eva Mori, toda po novem bloku so gostje prišle že do treh točk prednosti (22:19) in bile na pragu končne zmage. Kamničanke so še rešile dve zaključni žogi, ne pa tudi tretje, saj je servis Charukove končal v mreži.

Pokal challenge (Ž), četrtfinale, prva tekma:
CALCIT VOLLEYBALL - MULHOUSE
1:3 (-22, 13, -14, -22)

Calcit Volleyball: E. Mori 5, Turnšek 15, Božič, Kavčič, Borko 6, Vrhovnik 9, Valenčič 7, N. Mori, Hribar, Jerala, Charuk 11, Ščuka 7.

Mulhouse: Ferulik 12, Lazarević 16, Bousquet, Jaeckel 16, Djilali, Nercher, Dabić, Faesch 3, Tsekova 8, Ilie Albu 7.

Francozinje slavile v Kamniku