Luka Slabe je v treh letih tri ekipe popeljal v finale državnega prvenstva. Foto: BoBo
Luka Slabe je v treh letih tri ekipe popeljal v finale državnega prvenstva. Foto: BoBo
ACH Volley težje od pričakovanj do naslova
10. prvenstvena zvezdica ACH Volleyja

Odbojkarji ACH Volleyja so desetič postali slovenski državni prvaki. V torek so na četrti finalni tekmi brez izgubljenega niza premagali Calcit Kamnik.

Slabe tretje leto s tretjim klubom v finalu
Ko v najboljšem slovenskem odbojkarskem klubu vsako leto pred sezono napovedujejo, da je cilj osvojiti obe domači lovoriki, to kar preslišimo. Je tako lahko, samoumevno in prav zato težko. Kdo bi to vedel bolje kot trener ACH Volleyja Luka Slabe. Lani in predlani je s Kamnikom in Kropo užival v vlogi izzivalca, letos mu je veliko sivih las že v polfinalu povzročila Murska Sobota. Še več v finalu, sploh ob izgubljeni drugi tekmi, Kamnik.

Pokeršnik si želi več priložnosti
Slabe nerad izgublja, zato se zagotovo ni tolažil s tem, da so ga premagali igralci, ki jih je še lani vzgajal. Kot se je po finalni seriji pošalil Jan Pokeršnik, ki je kot posojeni igralec ACH-ja tako kot lani odlično igral v dresu Kamnika, je prepričan, da je Slabetu prinesel nekaj neprespanih noči. Upa, da bo kljub temu ali prav zato veliko priložnosti dobil tudi v reprezentanci.

Vsak izgubljen niz razlog za manjšo paniko
Prav to je Slabetova dilema. Bolj kakovostno prvenstvo je boljše za reprezentanco in boljše tudi za ACH, saj klub zaradi zmanjševanja proračuna svoje mreže ovija predvsem okrog mlajših slovenskih igralcev. Ti pa se kalijo prav na izenačenih tekmah v končnici. Po drugi strani je za ambiciozni ACH Volley vsak izgubljen niz v prvenstvu neuspeh in razlog za manjšo paniko.

Prekršil svoje pravilo - v ogenj poslal Ropreta
Kako zelo si stari-novi prvaki želijo ohraniti absolutno premoč na domačih tleh, kaže tudi to, da je Luka Slabe prekršil svoje pravilo, da igrajo le nepoškodovani igralci. Na tretji tekmi je v ogenj poslal Gregorja Ropreta. Že res, da poškodba prvega podajalca slovenskih prvakov ni tako resna, da bi igranje bistveno vplivalo na njegovo zdravje. A če slovenskim prvakom voda ne bi tekla v grlo, Gregor najbrž ne bi igral.

ACH Volley težje od pričakovanj do naslova
10. prvenstvena zvezdica ACH Volleyja