Kranj je v okviru Kranfesta gostil tudi državno prvenstvo v odbojki na mivki. Pri moških sta bila najboljša Danijel Pokeršnik in Tadej Boženk. Pokeršnik je bil zlasti vesel polfinalne zmage nad mlajšim Janom, s katerim sta bila dvakrat državna prvaka. Foto: BoBo
Kranj je v okviru Kranfesta gostil tudi državno prvenstvo v odbojki na mivki. Pri moških sta bila najboljša Danijel Pokeršnik in Tadej Boženk. Pokeršnik je bil zlasti vesel polfinalne zmage nad mlajšim Janom, s katerim sta bila dvakrat državna prvaka. Foto: BoBo
Erika Fabjan je tretjič postala državna prvakinja, dvakrat do zdaj je bila najboljša s sestro Simono, za slovensko odbojkarsko reprezentantko Moniko Potokar pa je bil to prvi naslov državne prvakinje na mivki, v dvoranski odbojki pa je bila uspešna že z Novo KBM Branikom in v zadnji sezoni s Calcitom Ljubljano. Foto: BoBo

Koroška dvojica Danijel Pokeršnik/Tadej Boženk je z 2:0 premagala presenetljiva finalista Davida Čuka in Toma Smrketa, ki sta si nastop v Kranju zagotovila prek kvalifikacij. Smrke: "Prvi cilj je bil priti na turnir, potem sva prišla, se sprostila in igrala, kot znava. Drugo mesto je vrhunsko, v finalu sva se borila, malo je zmanjkalo, seveda sva zelo zadovoljna."

Danijelu Pokeršniku je za peti naslov najprej čestital njegov soigralec Tadej Boženk: "Vsa čast Pokiju. Bil sem počaščen, ko me je vprašal, ali bi igrala. Dvomil sem, ali bo funkcioniralo, in nisem pričakoval, da bova zmagala. A ko sva v polfinalu premagala Jana Pokeršnika in Nejca Zemljaka, je bilo vse odprto."

Pri ženskah sta bili najboljši Monika Potokar in Erika Fabjan, ki sta v finalu z 2:0 (niza sta se končala na 16 in 11) ugnali Tjašo Jančar in Dajano Lucas. Erika Fabjan se je razveselila tretjega naslova (dva je slavila s sestro Simono): "Z Moniko sem šla igrat, ker se zelo dobro razumeva tudi zunaj igrišča. Vse se je poklopilo, zdi se mi, da sva v tej kratki sezoni vse naredila super. To državno prvenstvo mi bo ostalo v lepem spominu."

Na vprašanje, kako komentira, da sta skupaj trenirali le dobra dva tedna, je Monika Potokar (prvič je postala državna prvakinja) odgovorila: "Sliši se slabo. Druga dekleta trenirajo in se 'matrajo' od aprila. Morda ni pošteno, a z Eriko staviva na starost, na izkušnje. Morda je to odločilo."

Naslednji izziv bo mednarodni turnir v Ljubljani od četrtka do sobote, v tem času pa bo potekal tudi eden najelitnejših turnirjev v Celovcu, kjer bosta Jan Pokeršnik in Nejc Zemljak (v Kranju sta se morala zadovoljiti le s tretjim mestom) igrala v kvalifikacijah.


Izidi, ženske, polfinale:
Dajana Lucas/Tjaša Jančar - Nina Lovšin/Nataša Fekonja 2:1 (15, -23, 7)
Monika Potokar/Erika Fabjan - Nina Kontrec/Mojca Pene 2:0 (20, 21)

Za tretje mesto:
Nina Kontrec/Mojca Pene - Nina Lovšin/Nataša Fekonja 2:0 (21, 13)

Finale:
Monika Potokar/Erika Fabjan - Dajana Lucas/Tjaša Jančar 2:0 (16, 11)


Moški, polfinale:
Danijel Pokeršnik/Tadej Boženk - Jan Pokeršnik/Nemc Zemljak 2:1 (-16, 19, 13)
Tom Smrke/David Čuk - Grega Erpič/Sergej Drobnič 2:1 (-18, 18, 9)

Za tretje mesto:
Jan Pokeršnik/Nejc Zemljak - Grega Erpič/Sergej Drobnič 2:0 (13, 15)

Finale:
Danijel Pokeršnik/Tadej Boženk - Tom Smrke/David Čuk 2:0 (16, 24)