ACH Volley je prvič zmagal v letošnji Ligi prvakov. Foto: Aleš Fevžer
ACH Volley je prvič zmagal v letošnji Ligi prvakov. Foto: Aleš Fevžer
Aleš Fabjan in Uroš Kovačević
Borbenost Aleša Fabjana in Uroša Kovačevića. Foto: Aleš Fevžer
Andrej Flajs
Andrej Flajs je bil drugi najučinkovitejši igralec tekme. Foto: Aleš Fevžer
ACH ostaja v igri za napredovanje

Prvi niz je ACH pred 4.000 gledalci dobil s 25:19, drugega in tretjega pa s 25:15. Ljubljančani so na prvih dveh tekmah zbrali eno točko, zdaj so pri štirih.
Najboljša Kovačević in Flajs
Čeprav so strokovnjaki napovedovali enakovredno igro, saj naj bi bili ekipi podobne kakovosti, je na igrišču obstajalo tako rekoč le eno moštvo. Gostitelji so bili boljši v vseh elementih, še posebej pri sprejemu začetnih udarcev. Najbolj sta se izkazala Uroš Kovačević in Andrej Flajs. Oba najučinkovitejša domača igralca sta skupaj naredila le pet napak.

Ljubljančani so v prvem nizu povedli s 6:1 in 12:5. Nato so sicer malo popustili, tekmec se je približal na štiri točke zaostanka, toda domačega vodstva z 1:0 ni ogrozil.

Ko je bilo ob prvem tehničnem odmoru drugega niza na semaforju 8:7, je marsikdo mislil, da so Belgijci ujeli ritem in da bo tekma v nadaljevanju bolj izenačena. A Ljubljančani niso mislili tako. Tako so že ob drugem tehničnem odmoru vodili s 16:12, po dveh blokih pa celo z 22:14, tako da je bil tudi zmagovalec drugega niza odločen.

Hitro izničeno vodstvo gostov v tretjem nizu
Gostujoči trener je s številnimi menjavami poskušal ustaviti učinkovit napad domačega moštva, a mu ni uspelo. Na začetku tretjega niza so sicer gosti vodili s 7:8, a Milan Rašić je s servisi poskrbel za preobrat. ACH Volley je prišel do vodstva 9:8, tekmecem je še uspelo izenačiti, nato pa so povsem popustili.

Prihodnji teden čaka varovance Luke Slabeta gostovanje v Belgiji.
Izjave po tekmi
Luka Slabe, trener ACH Volleyja:
"Z dobrim, suverenim začetkom v prvem nizu smo lažje zadihali. Naloga je bila nato lažja, a v Belgiji lahko pričakujemo veliko trši Lennik. Zelo pomembno pa je bilo tudi to, da smo opravili poseben trening v Stožicah, saj je med Tivolijem in igranjem v Stožicah velikanska razlika. Mi se moramo stvari lotevati etapno; tudi prihodnji teden moramo osvojiti tri točke, potem pa se lahko sproščeno pripravimo na Macerato. Potem pa v Nemčijo, kjer se bo po mojem mnenju odločalo o tem, kdo bo drugi v skupini."

Andrej Flajs, kapetan ACH Volleyja: "Zanesljivo nismo pričakovali, da bomo tekmo končali že po treh nizih s sorazmerno gladko zmago. A moram pohvaliti soigralce, danes je marsikateri element deloval popolno in zato tudi Belgijci niso prišli do svoje igre. Pomemben je bil že začetek, ko smo se oddaljili, nato pa spoznali, da, čeprav so nekakšen neposreden tekmec, danes ne bodo konkurenčni."

Miha Plot, igralec Lennika: "Vedeli smo, da bo začetek odločilen, in žal nam prav na začetku ni šlo. Nato smo samo še tonili v vseh elementih, ACH pa je to dobro izkoristil. Mislim tudi, da so se zelo dobro pripravili na nas, dobro servirali in igrali lepo v vseh elementih. Čestitam tekmecem, mislim pa, da lahko prihodnji teden pričakujemo močnejši Lennik. Vsaj upam, da bomo pokazali več."

Skupina D:
ACH VOLLEY
- EUPHONY ASSE-LENNIK (BEL)
3:0 (19, 15, 15)

ACH Volley: Flajs 12, Kovačević 22, Lewis, Šket, Sidibe 11, Petrović 3, Jablonsky, Ropret 4, Fabjan, Rašić 4, Moreno, Vidič.

Asse Lennik: Jarmoc 3, Kruyner, Zuravljov 3, Schouren 5, Lecat 2, Piovarci 6, Radić 1, Verboomen, De Swert 3, Ramma 5, Verschueren 3, Plot.
4.000 gledalcev

GENERALI UNTERHACHING - MACERATA
0:3 (-20, -24, -19)

Lestvica:
MACERATA 3 3 0 9:0 9 GENERALI UNTERHACHING 3 2 1 6:6 5 ACH VOLLEY 3 1 2 5:6 4 EUPHONY ASSE-LENNIK 3 0 3 1:9 0
ACH ostaja v igri za napredovanje