Prejšnje svetovno prvenstvo je bilo avgusta in septembra 2022 v Ljubljani ter v Gliwicah in Katovicah na Poljskem. Foto: www.alesfevzer.com
Prejšnje svetovno prvenstvo je bilo avgusta in septembra 2022 v Ljubljani ter v Gliwicah in Katovicah na Poljskem. Foto: www.alesfevzer.com

"Z navdušenjem sporočamo, da smo organizacijo svetovnega prvenstva zaupali Filipinom. Ta odločitev potrjuje našo zavezo, da bomo odbojko širili na svetovni ravni in da bodo na svoj račun prišli navijači po vsem svetu. Filipini so se v preteklosti že izkazali z organizacijo največjih odbojkarskih dogodkov in široko bazo strastnih odbojkarskih navijačev, kar je zelo dober obet, da bomo spremljali izjemno svetovno prvenstvo," je dejal direktor Svetovne odbojke Finn Taylor.

Kandidirali sta še Indonezija in Japonska.

"Ta prestižni dogodek ne bo navdihnil le novih generacij odbojkarjev, temveč bo ukvarjanje s športom spodbudil na vseh ravneh v državi in tudi v širši regiji. Prepričani smo, da bodo Filipini, tudi s podporo krovne zveze, pripravili izjemno svetovno prvenstvo, ki bo pustilo trajni pečat in pomagalo pri oblikovanju še svetlejše prihodnosti našega športa na svetovni ravni," je povedal predsednik Mednarodne odbojkarske zveze (FIVB) Ary S. Graca.

Slovenski odbojkarji so si nastop na svetovnem prvenstvu, kjer se bo v boj za prestol ob domači izbrani vrsti podalo še 31 najvišje uvrščenih reprezentanc na svetovni lestvici, že zagotovili. Na prejšnjem leta 2022, ki je bilo v Ljubljani in na Poljskem, so med 24 udeleženkami zasedli četrto mesto.

Naslednji SP bo že leta 2027, saj bodo prvenstva odslej prirejali vsaki dve leti, in ne več vsaka štiri, kot je veljalo do zdaj.

Filipini so lani jeseni gostili tudi svetovno prvenstvo v košarki.