Matevž Kamnik je nase opozoril v dresu ACH-ja. Foto: BoBo
Matevž Kamnik je nase opozoril v dresu ACH-ja. Foto: BoBo

"Selektor Giani je dobro seznanjen z mojimi težavami v minuli sezoni in da sem v Turčiji prestal operacijo kolena ter da se je rehabilitacija zavlekla. V poletnem obdobju sem hodil na terapije in veliko časa preživel v fitnesu, tako da s telesno pripravo ne bo težav, vendar je v tem trenutku vseeno težko reči, kako bo z mano," pravi Kamnik.

Slovenija bo igrala v Varni
Priprave se bodo začele 1. septembra, EP pa se začenja 9. oktobra. Slovenija bo igrala v Varni v Bolgariji, njene tekmece pa bodo Poljska, Belgija in Belorusija. Napredujejo tri reprezentance (prva v četrtfinale, preostali v repasaž). Drugi gostitelj je Italija.

Spremljal evropsko ligo
Čeprav je moral Kamnik izpustiti igranje v evropski ligi - zaradi poškodbe je moral praktično izpustiti tudi minulo klubsko sezono v Arkasu v Turčiji, je bil dobro seznanjen z dogajanji v reprezentanci. Za razliko od prejšnjih sezon, ko so slovenski odbojkarji pokleknili v polfinalu, so bili letos v najboljši formi takrat, ko je bilo to najbolj potrebno, na zaključnem turnirju v Walbrzychu na Poljskem.

Nihanj je bilo vse manj
"Spremljal sem vse tekme naše reprezentance. Na prvih tekmah je bilo v naši igri še nekaj nihanj, nato pa jih je bilo s tekme na tekmo manj. Ne vem, ali je razlog temu to, da so fantje vse bolj izkušeni ali je to prinesel nov selektor, toda vsekakor je v naši igri videti napredek. Ko se je končala tekma z Makedonijo, sem se tudi sam oddahnil, kajti končno nam je uspelo tisto, kar bi nam moralo že pred leti. V tem trenutku je najbolj pomembno, da smo se končno uvrstili v svetovno ligo, in upam, da še nismo rekli zadnje besede," se uspeha slovenskih odbojkarjev veseli tudi 27-letni Mariborčan.

Slovenija si je z zmago v evropski ligi zagotovila nastop v svetovni, a v torek je vse presenetila novica, da Slovenije ni med udeleženci. Končni razplet naj bi bil znan v petek.