Odbojka
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca bo junija nastopila na sredozemskih igrah, avgusta pa jo čakajo kvalifikacije za nastop na evropskem prvenstvu 2019. Foto: www.alesfevzer.com

Dodaj v

Na spisku odbojkarskega selektorja nekaj novih imen

Sredozemske igre generalka za kvalifikacije
25. april 2018 ob 16:07
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Selektor slovenske ženske odbojkarske reprezentance Alessandro Chiappini je objavil spisek 19 igralk, ki se bodo udeležile uvodnih priprav na letošnjo sezono.

Izbrana vrsta bo junija nastopila na sredozemskih igrah, dekleta pa v avgustu čakajo tudi kvalifikacije za nastop na evropskem prvenstvu 2019. Italijanski strokovnjak Alessandro Chiappini bo odbojkarice zbral 7. maja v Mariboru, kjer bo izbrana vrsta opravila priprave na sredozemske igre. Na reprezentančnem spisku je glavnina igralk, na katere je Chiappini lahko računal že lani, na njem pa je tudi kar nekaj novink, ki jih selektor želi preizkusiti pred pomembnimi tekmami letošnje sezone, in sicer Zala Zbičajnik, Teja Bavdaž, Nika Dobaj, Klavdija Čoz in Nina Praunseis.

Chiappini išče nove talente
"Priprave bomo začeli z velikim številom reprezentantk, na spisku je tudi nekaj novih imen, saj skušamo najti nove talente, ki bi v prihodnje tvorili jedro reprezentance. Še vedno računamo tudi na vse igralke, ki so se priprav udeležile v lanski sezoni, a želimo tudi mlajšim dati možnost, da se dokažejo. Mislim, da je to pravi način, da dobijo še dodatno motivacijo za delo in da se spoznajo z načinom dela v članski reprezentanci," je dejal Chiappini.

Po predhodnem dogovoru s selektorjem bosta zaradi osebnih razlogov reprezentančno akcijo izpustili Lana Ščuka in Maja Pahor, na spisku pa ni Špele Marušič, Katje Mihevc in Sare Đukić, ki jih selektor tokrat ni uvrstil med izbrano devetnajsterico. Bo pa Chiappini lahko znova računal na dolgoletno članico izbrane vrste Saro Hutinski, ki je morala zaradi poškodbe odpovedati udeležbo na zadnjih reprezentančnih akcijah.

Sredozemske igre generalka za kvalifikacije
"V prvem delu priprav bomo imeli tudi več pripravljalnih tekem z močno reprezentanco Bolgarije. Tekme bomo skušali čim bolje izkoristiti, sezono pa bomo skušali začeti s pozitivnimi občutki, s katerimi smo z medaljo na svetovnem prvenstvu končali sezono. Prilagoditi moramo ekipo, še napredovati in se tudi prek sredozemskih iger pripraviti na kvalifikacije, ki so za nas zelo pomembne. In takrat moramo biti v najboljši formi," je še dodal italijanski strateg.

V drugem delu odbojkarice čakajo kvalifikacije za nastop na evropskem prvenstvu, ki ga bodo prihodnje leto skupaj gostile Turčija, Poljska, Madžarska in Slovaška. Slovenke bodo igrale v kvalifikacijski skupini A, skupaj z Belgijo, Izraelom in Islandijo. Za uvod se bodo naša dekleta na domačih tleh srečala z Izraelkami, obračun bo na sporedu 15. avgusta. Sledili bodo še gostovanji na Islandiji in v Belgiji in domače srečanje z Belgijo, kvalifikacije pa se bodo s tekmama proti Islandiji in Izraelu končale januarja prihodnje leto.

Spisek igralk:
- podajalke: Eva Mori (Beziers, FRA), Sara Najdič (Nova KBM Branik), Zala Zbičajnik (GEN-I Volley);
- korektorici: Iza Mlakar (Nova KBM Branik), Darja Eržen (Formula Formis);
- srednje blokerke: Saša Planinšec (Dresdner SC, Nem), Tina Grudina (Calcit Volley), Sara Hutinski (Lardini Filottrano, Ita), Ela Pintar (Nova KBM Branik), Teja Bavdaž (Formula Formis), Nina Praunseis (Aliansa Šempeter);
- sprejemalke: Anita Sobočan (Nova KBM Branik), Ana Marija Vovk (Nova KBM Branik), Nika Blagne (Nova KBM Branik), Katja Mihalinec Katja (Calcit Volley), Pia Blažič (Calcit Volley), Klavdija Čož (ATK Grosuplje);
- prosti igralki: Veronika Mikl (Roto-Kema Puconci), Nika Dobaj (Nova KBM Branik).

T. O.
Prijavi napako
Komentarji
Pejtnourt
# 25.04.2018 ob 17:06
Sprejemalke skupaj merijo 2m. Skratka preslabo za rezultat.
top
# 25.04.2018 ob 17:19
Niti ne. Z liberi zgleda res problem. Janežič je bila v finalu kar ok. Res pa je, da drugih nisem videl. Mogoče selektor že ve.
Kaj pa ima zaene prišepetovalce? Rozman je še?
Ko Ščuke ni, zgledajo napadalke tko, tko.
Najmočnejši smo na centrih. Če bo Mori dobila uporabne žoge od sprejemalk in jih bo delila centrom, še nekako bo, če ne bo vse odvisno od Mlakar, kar pa ni ravno vedno najboljše.
Edina reprezentantka na sliki je Hutinski!
cukrpetr
# 25.04.2018 ob 20:51
Klavdija Čož je napisana na spletni strani Flip Flop kot blokerka? Letnik 99
http://www.flip-flop.si/index.php/ekipe

Namesto da bi odkrival talente tedanji selektor mladink (l. 98/99) Gorbachov jih mora zdaj Chiappini? Tudi Prunseins je l.99 pa jo ni bilo v mladinski reprezentanci?

menjava je tudi na pomočniškem mestu - namesto Rozmana je tu Krakar.
top
# 25.04.2018 ob 22:29
Vsaj slikco so zamenjali.
cukrpetr
# 25.04.2018 ob 20:55
Veronika Mikl iz Puconcev - libero je bila v reprezentanci na kvalifikacijah za Svetovno prvenstvo v Rotterdamu. Zelo dobra.
richy
# 25.04.2018 ob 20:28
Tako na hitro - pri sprejemalkah smo res švoh, npr. Nika Blagne v finalu sploh ni igrala (vsaj jaz je nisem zaznal), Ana Marija Vovk zelo malo, Pia Blažič bolj zaradi poškodbe Frantijeve pri Calcitu, Katja Mihalinec pa je za moje pojme prenizka. Klavdija Čož je iz druge lige, morda je dobra, nisem je videl, ampak tekmovanje v drugi ligi predvidevam, da je na precej nižjem nivoju kot prva liga.
Prosti igralki - ne vem, ampak tista iz Maribora verjento ni odigrala niti par točk v celem prvenstvu, te iz Puconcev se pa ne spomnim, čeprav sem jih v Kamniku gledal.
pocasnela
# 25.04.2018 ob 18:33
#top
maš prav
spodobilo bi se, da bi dali neko drugo sliko iz lanskega leta ne pa 3 leta staro sliko
Prosim MMC, da to zamenja! Jih je kolikor hočete na zvezi, na spletni strani FIVB in CEV
kar se tiče igralskega kadra bi lahko poklical tudi Saro Valenčič, ki je letnik 1990, pa Založnik l.1992, vsaj na začetku, da vidi kako bi šlo
Tudi se strinjam s Topom, da smo tenki na sprejemalkah, zato bi lahko poleg Sare poskusili še z Moniko Potokar morda, Anja Zdovc je še zmeri aktivna v Nemčiji (Vilisburg), spet na začetku, da se vidi kako gre (obe sta letnik 87). No ne vem, nisem dovolj pametna.
kaka8
# 25.04.2018 ob 16:43
Meta je prestara za to ekipo
Bregas
# 25.04.2018 ob 16:31
Welcome back, Sara Hutinski!
mojcapokrajculja
# 01.05.2018 ob 23:48
Takole ko gledam in razmišljam

Kdo vodi in razmišlja o strategiji ženske odbojke v Sloveniji?

The answer is blowing in the wind...
mehmedi
# 28.04.2018 ob 23:26
Predno začnejo druge teme...
Top
Glede prisepetovalca
Mislim da bi to moral biti direktor ženskih reprezentanc ali pa scoutman
Ampak dovolj bi bil že direktor ki pa ga ženske reprezentance nimajo
mkermc
# 26.04.2018 ob 09:23
Jaz tudi pogrešam kakšne druge napadalke. Aliansa ima eno pa Formis se mi zdi eno. Koritnik ali nekaj takšnega. Mikl sem gledal, je res dobra ne vem pa zakaj ni Janežič. Dobaj prvič slišim da obstaja.
stalin
# 02.06.2018 ob 21:24
Pogrešam tudi Mojco Pene, ki je imela zeloo dobro sezono na Češkem - Brno.

Je super v napadu in solidna v blok obrambi.
mojcapokrajculja
# 26.04.2018 ob 13:24
Zanimiv spisek, upam, da bo vse ok.
Bregas
# 25.04.2018 ob 16:41
Kje pa je Meta Jerala? Poškodovana ali odpisana?
Kazalo