Simona Fabjan se je želela sprva na olimpijski turnir prebiti s sestro Eriko, ki pa jo je pred kratkim zamenjala Andreja Vodeb. Sanje o nastopu v Londonu so se danes končale. Foto: MMC RTV SLO
Simona Fabjan se je želela sprva na olimpijski turnir prebiti s sestro Eriko, ki pa jo je pred kratkim zamenjala Andreja Vodeb. Sanje o nastopu v Londonu so se danes končale. Foto: MMC RTV SLO

Slovenija se je tako v Parizu poslovila od nastopa na olimpijskih igrah. Odločal je zlati niz, v katerem je slovaška dvojica proti Andreji Vodeb in Simoni Fabjan povedla s 6:0, na koncu pa zmagala s 15:8.

Dopoldne neodločeno - 1:1
Potem ko sta Andreja Vodeb in Simona Fabjan v dopoldanskih obračunih opravili z Lucio Čižmarovo in Lucio Michalovičovo, Mihela Istenič in Martina Jakob pa sta morali priznati premoč Dominiki Nestarcovi in Natalii Dubovcovi, sta v popoldanskem delu turnirja na mivko znova najprej stopili Vodebova in Fabjanova, ki sta igrali proti prvi slovaški navezi Nestarcova/Dubovcova.

V odločilnem tretjem nizu sta Vodebova in Fabjanova povedli s 5:2 in 6:3, prednost pa sta kmalu povišali še na 11:6 in jo zadržali vse do končnice niza, ki sta ga dobili s 15:12 ter Sloveniji priigrali vodstvo z 2:1 v zmagah.

Sreča na strani Slovakinj
Na igrišča v Servesu ob reki Seni sta stopili še Isteničeva in Jakobova ter zaigrali proti Čižmarovi in Michalovičovi. Prvi niz sta dobili z 21:17, drugega pa izgubili z 22:20. V tretjem nizu je zmanjkalo tudi sreče, nasprotnici sta kar tri točke dosegli s pomočjo dotika mreže, nato pa sta prednost dveh ali treh točk ohranjali skozi celoten niz, ki sta ga dobili s 15:10.

Za igro v zlatem nizu je slovenski selektor Simon Krakar določil Vodebovo in Jakobovo, njegov slovaški kolega pa je v ogenj znova poslal Nestarcovo in Dubovcovo. Slovakinji sta odlično začeli odločilni niz in izsilili kar šest zaporednih napak Slovenk ter povedli s 6:0. Naši odbojkarici sta nato zaigrali zelo dobro v obrambi in izid znižali na 6:8 in 7:10, nato pa je sledila nova serija Slovakinj in zmaga s 15:8, s čimer se je Slovaška prebila v polfinale turnirja, kjer jo čakajo prve nosilke skupine Britanke.