Varovanke Bruna Najdiča bodo v nedeljo poskušale storiti več. Foto: Aleš Fevžer
Varovanke Bruna Najdiča bodo v nedeljo poskušale storiti več. Foto: Aleš Fevžer

Slovenke so zatajile pri sprejemu, saj so Turkinje dosegle kar 12 asov. Tudi v drugih elementih so bile domačinke, ki niso nastopile v najmočnejši postavi, občutno boljše.

Slovenke so v uvodnem nizu držale korak do 15:16, nato pa so Turkinje dosegle štiri točke zapored za gladko zmago. Drugi niz so Turkinje odprle z delnim izidom 8:2, po katerem se Slovenke niso več pobrale. Podoben razplet je bil tudi v tretjem, ki je bil odločen po vodstvu domačih z 10:2.

V slovenski reprezentanci je bila z devetimi točkami najučinkovitejša Marina Cvetanovič. Ekipi se bosta v nedeljo pomerili še enkrat.

Bruno Najdič, selektor Slovenije: "Verjel sem, da danes lahko naredimo več. V rezultatskem smislu nismo startali slabo, kljub neverjetnemu številu napak in dejstvu, da nismo odigrali prav nič smo bili dolgo enakovredni. Ampak s takim sprejemom, kot smo ga imeli danes, se ni dalo storiti ničesar. Igra se nam ni mogla razviti, hkrati pa smo bili spet premalo odločni v atipičnih situacijah, premalo glasa smo dali od sebe, ni bilo tudi tiste prave energije. To je tudi posledica kvalifikacijah, po njih so dekleta kar nekoliko prazna. Tale tekma nam je en opomin, da mora ekip dati več žara, pokazati več življenja. Ne bomo pa s tega poraza delali neke drame. Je boleč, a ga moramo pozabiti. Jutri moramo spet iskati našo igro, popraviti sprejem, posledično dvigniti napad, ki danes niti ni bil tako slab, in poizkušati ponoviti igro iz današnjega tretjega niza, ki je bil daleč najboljši. Pokazati pa moramo več želje in borbenosti, ki sta danes proti zelo motivirani Turčiji manjkali."

EVROPSKA LIGA (Ž)

MERSIN, Turčija

1. KROG
TURČIJA
- SLOVENIJA
3:0 (19, 13, 20)

Turčija: Alikaya 10, Akman 14, Arisan, Dumanoglu, Baša 10, Örge, Cetin 1, Yilmaz 11, Ercan 8, Akin, Yurtadgülen 6, Güč.

Slovenija: Hutinski 3, Božič 3, Blagne 4, Ajnihar, Medved, Kaučič, Valenčič 4, Recek 5, Kučej, Cvetanovič 9, Kaker 1, Založnik 5.

BOLGARIJA - Azerbajdžan
3:0 (15, 23, 17)

2. KROG


BOLGARIJA - Azerbajdžan 3:1 (-19, 19, 17, 13)

Nedelja ob 17.00:
TURČIJA - SLOVENIJA

Vrstni red: Bolgaija 6, Turčija 3, Azerbajdžan in Slovenija brez točk.