Naslov pokalnih prvakinj branijo kamniške odbojkarice. Foto: Primož Mahkovec
Naslov pokalnih prvakinj branijo kamniške odbojkarice. Foto: Primož Mahkovec

Finale pokala Slovenije bo v petek ob 17. uri. Naslov brani Calcit Volleyball.

Na prvi polfinalni tekmi zaključnega turnirja bodo aktualne državne prvakinje iz Maribora, ki so do zdaj že trinajstkrat osvojile slovensko pokalno lovoriko, igrale s Kemo Puconci, ekipo, ki je trenutno druga v domačem prvenstvu in za katero bo to prvi nastop na zaključnem turnirju pokala Slovenije. Kema je letos ostala brez najboljše igralke Tamare Borko, ki je zdaj kapetanka Calcita, v DP-ju je na drugem mestu, na zaključni turnir pokala Slovenije se je uvrstila prvič.

Najdič opozarja: Brez podcenjevanja
"Zdi se mi, da smo padli z oblakov in da smo ugotovili, da je treba, tudi če zmaguješ, na treningih trdo delati in da nobena stvar ne pride sama od sebe. Opažam, da dekleta na treningih spet delajo z glavo, da razmišljajo, in to je dobro. Glede finalnega turnirja pokala Slovenije bi dejal, da se je prvič, odkar sem trener Branika, zgodilo, da so se nanj uvrstile štiri najboljše ekipe prvenstva, kar daje zagotovilo, da se v Hočah obetajo dobre tekme. Spoštujemo ekipo iz Puconcev, ki v tej sezoni igra zelo dobro, zato si ne bomo smeli privoščiti niti malo podcenjevanja," poudarja Bruno Najdič, trener Nove KBM Branika.

"Presenetljivo bo, če bomo v četrtek presenetili Branik. Iskreno rečeno, Mariborčanke so izrazite favoritinje, toda v pokalu favoriti ne zmagujejo vedno in to je tisto, na kar se malce zanašamo. Če se nam bo vse 'poklopilo' in bomo resnično imeli svoj dan, na drugi strani pa Mariborčankam ne bo šlo vse po načrtih, lahko presenetimo. Mislim, da popolnoma nebogljeni nismo, čeprav je res, da bi bila prava senzacija, če se Branik ne bi uvrstil v finale," je v svoji napovedi pred prvo četrtkovo polfinalno tekmo realen trener Keme Bojan Novak.

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se bo zbrala na božični dan in začela priprave na zadnji krog kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki bo od 3. do 5. januarja v Nišu. Slovencem bodo nasproti stali Portugalci, Srbi in Makedonci. Selektor Luka Slabe je namesto poškodovanega Alena Pajenka vpoklical Uroša Pavloviča.


Kamničanke ne bi smele imeti težav z Rogozo

Kamniške odbojkarice bodo na zaključnem turnirju pokala Slovenije igrale šestič zapored, do finala se niso prebile le prvo leto. V naslednjih treh letih so v finalu vedno morale priznati premoč Novi KBM Braniku, lani v Šempetru pa so Kamničanke, takrat še pod vodstvom Olega Gorbačova, osvojile še edino manjkajočo domačo lovoriko. Na drugi strani mreže jim bo stala ekipa iz Rogoze, ki domače tekme igra v Hočah. Formis je največji uspeh dosegel leta 1999/2000, ko je osvojil četrto mesto v DP, na zaključni pokalni turnir se je uvrstil prvič.

"Čeprav se ekipa Formisa v primerjavi z lansko sezono ni bistveno spremenila, so izkušnje, ki jih je s sabo prinesla Maja Vahen, tisti jeziček na tehtnici, da v tej sezoni igra tako dobro. Ekipo Formisa spoštujemo, v tekmo bomo morali iti konkretno in odigrati eno svojih najboljših tekem v tej sezoni. Dejstvo je, da je bil pred začetkom sezone v pokalu naš cilj, da se uvrstimo v finale," pravi trener Kamničank Gašper Ribič.

"Trenutni rezultati so celo boljši, kot sem vsaj jaz osebno pričakoval na začetku sezone. Prvič zato, ker ekipe še nisem poznal, saj sem jo prevzel šele letos, drugič pa zato, ker smo vseeno pričakovali večji odpor drugih ekip. Verjetno se nekaterim ekipam pozna, da so v primerjavi z lansko sezono ostale brez nosilk igre, in gre tu iskati vzroke, da smo tako visoko," meni trener Formisa Sebastijan Zorenč.

Pokal Slovenije, Hoče
Četrtek ob 17.00: NOVA KBM BRANIK - KEMA PUCONCI

Ob 19.30: CALCIT VOLLEYBALL - FORMIS

Finale, petek ob 17.00

Prenos bo na TV Slovenija 2/MMC-ju.