Iza Mlakar pri prebijanju francoskega bloka. Foto: CEV
Iza Mlakar pri prebijanju francoskega bloka. Foto: CEV
Anja Zdovc
Anja Zdovc in Marina Cvetanović med sprejemanjem žoge. Foto: CEV

Varovanke Bruna Najdiča so prvi niz tako v napadu kot tudi pri drugih elementih (sprejemu) odigrale slabo, tako da so Francozinje ušle na 21:12 in niz mirno pripeljale v svojo korist.

Slovenke dobile niz z 29:27
Tudi v drugem nizu so Francozinje povedle s 7:4 in kazalo je, da ne bo preobrata. Nato pa se je razigral blok, napad je postal zanesljivejši, svoje so dodali tudi servisi. Slovenke so se odlepile na 23:18, vendar nato spet napravile preveč napak, tako da so priložnost za zmago dobile tudi Francozinje. Slovenke so se ubranile, nato pa s točkami Sare Hutinski in Žive Recek slavile z 29:27.

14 točk Reckove, 12 Cvetanovićeve in Hutinskijeve
Slovenke so v tretjem nizu povedle z 20:13 in prednost ubranile do konca. Četrti niz je bil izenačen do drugega tehničnega odmora, nato pa je slovenski blok na čelu s Hutinskijevo zlomil odpor domačih. Reckova je bila s 14 točkami najučinkovitejša pri Slovenkah. Hutinskijeva in Marina Cvetanović sta jih dodali po 12.


Bruno Najdič, slovenski selektor: "Z rezultatom moramo biti zelo zadovoljni, z igro manj. Predvsem zaradi slabega začetka, ko smo pokazali veliko živčnost, kar pa je po svoje razumljivo. Vedeli smo, kaj nam tekma prinaša, kaj lahko izgubimo, zato nam igra ni stekla, tako kot smo si želeli. V drugem nizu se nam je uspelo pobrati, ga vodili, ga nato skoraj izgubili, na koncu pa ga spet vrnili. Moramo priznati, da če se ta niz ne bi izšel v našo korist, bi to tekmo težko dobili. Igra je bila borbena, bile so napake, dolgo nas ni nobena ekipa tako blokirala. Imamo velike rezerve v napadu in tudi v servisu, s katerim danes nisem zadovoljen, 13 napak za šest asov ni najboljše razmerje. Kljub zmagi 3:1 smo lahko precej boljši. Vemo, da nam danes ni bilo lahko, za nami je bilo dolgo in naporno potovanje, glede tega nam bo na povratni tekmi lažje. Upam, da bomo v Mariboru imeli mir, da bomo tekmo dobro analizirali, zagotovo pa ne sme biti nobene evforije."


Povratna tekma bo v petek, 29. maja, v Mariboru. Evropsko prvenstvo je na sporedu med 26. septembrom in 4. oktobrom v Belgiji in na Nizozemskem.

EVROPSKO PRVENSTVO (Ž)

DODATNE KVALIFIKACIJE

Niort:
FRANCIJA - SLOVENIJA
1:3 (17, -27, -21, -19)

Francija: Delabarre, Souply 4, Druenne 12, Sager Weider 2, Fedele 5, Orle 11, Ortschitt, Gauthier-Rat 8, Steux 5, Ličan, Rochelle, Zongo 16.

Slovenija: Hutinski 12, Božič 1, Medved, Zdovc 12, Mlakar 4, Valenčič, Recek 14, Kučej, Najdič, Cvetanovič 12, Potokar, Planinšec 7.


Petek, 29. maja, ob 16.00 (Maribor):
SLOVENIJA - FRANCIJA

Evropsko prvenstvo bo med 26. septembrom in 4. oktobrom v Belgiji in na Nizozemskem.