Predsednik kluba Rasto Oderlap o načrtih:
Predsednik kluba Rasto Oderlap o načrtih: "V smislu finančnih temeljev imamo za sabo pot navzdol, ostale so pogodbe, ki jih je treba izpolniti, ostali so dolgovi. Zato bo cilj, da se ti dolgovi v večjem delu že naslednjo sezono poravnajo. Vsaj dve tretjini. Igralsko pa bomo ponudili mladim igralcem in mlademu trenerju, da se dokažejo." Foto: Aleš Fevžer
Andrej Flajs
Kapetan Andrej Flajs ostaja v klubu. Foto: Aleš Fevžer
Zaradi finančnih težav moštvo ACH-ja prenovljeno

Na trenerskem mestu je Luko Slabeta zamenjal Tomi Šmuc, spremembe pa bodo tudi v igralskem kadru. Šmuc ne bo mogel računati na Mateja Vidiča, Jan Brulca, Jana Pokeršnika in Ivana Mihalja, z nekaterimi igralci pa še potekajo pogovori. V klubu ostaja kapetan Andrej Flajs, novinca pa sta libero Miha Plot in organizator igre Matija Jereb.

Kot je dejal športni direktor ACH Volleyja Aleš Jerala, bodo ekipo popolnili s klubskim podmladkom, ekipo Črnuč, ki je osvojila naslov prvaka v drugi slovenski ligi. Tujec bo najbrž le eden.

Jerala: Lahko bi nehali, a imamo vest
"Dolgo je šla naša pot navzgor, zadnja sezona pa je bila za nas najtežja. Bili smo v negotovosti, ali bomo zmogli rešiti težave ali ne, zato bi se ekipi in strokovnemu štabu zahvalil, da so zdržali do konca, ostali tudi pri rezultatskih standardih, ki smo jih postavili prejšnja leta, in nam zagotovili, da tudi letos nastopamo v Ligi prvakov. Zdaj smo si sami rekli, da začenjamo skoraj na novo, nujno pa smo morali spremeniti nekaj temeljev. Lahko bi tudi enostavno nehali, vendar smo v klubu ljudje, ki imamo vest in moralno odgovornost. Po dogovorih s ključnimi pokrovitelji in Mestno občino Ljubljana smo se dogovorili, da gre ACH Volley naprej,"
je o stanju v klubu povedal Jerala.

V Ligi prvakov ekipa ne bo imela rezultatskega cilja. Drugače bo v državnem prvenstvu in pokalu, kjer bo ekipa lovila oba domača naslova. Prav tako se bo borila za prvo mesto v Srednjeevropski ligi.

Oderlap: Ostali so dolgovi
"Naša pot navzgor, od povprečnega prvoligaša do udeleženca zaključnega turnirja Lige prvakov, je bila zgodba o uspehu, ki jo je v drugačnih ekonomskih okoliščinah spremljalo več podjetij. Projekt ni bil le ljubljanski in gorenjski, ampak slovenski. Zdaj pa imamo v smislu finančnih temeljev za sabo pot navzdol, ostale so pogodbe, ki jih je treba izpolniti, ostali so dolgovi. Zato bo cilj, da se ti dolgovi v večjem delu že naslednjo sezono poravnajo. Vsaj dve tretjini. Igralsko pa bomo ponudili mladim igralcem in mlademu trenerju, da se dokažejo. Da dokažejo, da gre lahko odbojka v Ljubljani in Sloveniji naprej, da pa je zato ključen element ACH Volley. V preteklih letih smo dvignili raven odbojke, zdaj pa je naloga, da jo na tej ravni poskušamo obdržati. Naš proračun za naslednjo sezono pa ne bo dosti večji, kot je bil v naši drugi sezoni, ko smo začeli igrati ligo prvakov," pa je dejal predsednik kluba Rasto Oderlap.

Zaradi finančnih težav moštvo ACH-ja prenovljeno