Slovenija se bo v nedeljo z Venezuelo pomerila za prvo mesto. Foto: OZS
Slovenija se bo v nedeljo z Venezuelo pomerila za prvo mesto. Foto: OZS
Mitja Gasparini
Mitja Gasparini je prispeval 15 točk in je bil najučinkovitejši na tekmi. Foto: OZS
Slovenski odbojkarji pometli s Tunizijci

Slovenci so proti Katarju oddali niz, proti Tuniziji pa so bili bolj suvereni. V nedeljo ob 19.00 se bodo za prvo mesto pomerili z Venezuelo, ki je tudi še brez poraza, tako kot varovanci Andree Gianija pa je tudi oddala en niz proti Katarcem.

Slovenci so hitro v prvem nizu povedli s 5:2. Ko so se Tunizijci približali na 7:6, je sledil silovit odgovor Slovenije. Z začetnimi udarci sta Mitja Gasparini in Klemen Čebulj prinašala točke. Prednost se je do drugega tehničnega odmora povišala na 7 (16:9). Tudi v nadaljevanju so bili Slovenci suvereni in povedli z 21:12. Nasprotnikom niti odmor ni pomagal in Slovenija je niz dobila s 25:17.

Tretji niz najbolj izenačen
Tudi v drugem nizu so Slovenci imeli pobudo, a tokrat so Tunizijci nudili boljši odpor. Slovenija je povedla s 16:11 in nato z 20:16, a se je Tunizija približala na 23:21, vendar pa naredila dve zaporedni napaki ter tako zaostajala z 2:0.

Tunizijci v prvih dveh nizih niso niti enkrat vodili, v tretjem pa so začutili priložnost. Najprej so izničili slovensko prednost, nato pa celo povedli. Toda slovenski igralci so se za razliko tretjega niza proti Katarju hitreje pobrali, s serijo blokov, ki jo je z dvema začel Gasparini, so prišli do vodstva, ki ga niso več izpustili iz rok. Po vodstvu 23:18 so sicer spet imeli krizo, gosti so se približali le na točko, toda Giani je z odmorom rešil zadeve, tekmo pa je z blokom končal Pajenk.


Andrea Giani, selektor Slovenije: "Nisem zadovoljen. Zmaga je lepa stvar, toda igra, ki smo jo pokazali v vseh nizih, ne le v tretjem, me ni zadovoljila. Menim, da izgubljamo čas. Do zaključnega turnirja so le še štiri tekme, napredek pa ni tak, kot bi si želel. Igramo preveč sproščeno, nismo fokusirani na stvari, na kateri bi morali biti. Povedemo z lepo razliko, a se nato ustavimo, ne pritiskamo več, čakamo le na tekmečeve napake. Delamo preveč napak, ni mi všeč in moramo se popraviti. Že jutri je nova priložnost, ko se bomo z Venezuelo udarili za prvo mesto. Tekmec bo zahteven, Venezuela je dobra ekipa. Zelo atletska, tudi tehnično močna, je pa res, da njihovi napadalci delajo veliko napak."

Mitja Gasparini, korektor Slovenije: "Imeli smo nekaj problemov z nekaj lahkimi situacijami, ki bi jih morali boljše rešiti. V bloku nismo bili dovolj dobri, tudi v napadu je bilo preveč napak, predvsem sem jih delal jaz. Ampak prevladala je naša kakovost, potem ko smo bili v tretjem nizu že v zaostanku, smo se rešili z bloki."


SKUPINA A3, 2. krog:
SLOVENIJA - TUNIZIJA
3:0 (17, 20, 22)
1.400 gledalcev

Slovenija: Štern, Pajenk 8, Šket, Gasparini 15, Hribar, Vinčić 6, Štalekar, Koncilja 4, Klobučar, Kovačič, Ropret, Urnaut 6, Čebulj 11, Purič.

Tunizija: Miladi, Kaabi, Kadhi, Karamosli, Nagga 8, Agrebi 4, Jouini, Moalla 11, Korbosli, Ben Cheikh 11, Ben Slimene, Ayech 1.


VENEZUELA - KATAR
3:1 (-25, 15, 25, 23)

3. krog, nedelja ob 19.00:
SLOVENIJA - VENEZUELA

Ob 15.30:

KATAR - TUNIZIJA

1. krog:
SLOVENIJA - KATAR
3:1 (15, 21, -18, 18)

VENEZUELA - TUNIZIJA
3:0 (22, 26, 20)

Slovenski odbojkarji pometli s Tunizijci