Slovenska odbojkarska reprezentanca bo v prihodnjih dneh trenirala na Rogli. Foto: Aleš Fevžer
Slovenska odbojkarska reprezentanca bo v prihodnjih dneh trenirala na Rogli. Foto: Aleš Fevžer
Odbojkarji se pripravljajo na evropsko prvenstvo

Tudi tokrat ni bilo nobenih odpovedi, na pripravah bo sodelovalo vseh 22 odbojkarjev, ki jih je povabil selektor Luka Slabe. "Na Rogli bomo v prihodnjih dneh v dopoldanskem času v glavnem delali po skupinah, tako da bo ena skupina delala v fitnesu, druga v dvorani, popoldne pa bodo vsi treningi v dvorani," je o načrtu dela na pripravah na Rogli povedal Slabe, ki bo imel prvo preizkušnjo s svojimi izbranci na Slovaškem, kamor bo 20. avgusta odpotovalo 14 igralcev.

V Tatrah bodo slovenski odbojkarji s Slovaki, peto reprezentanco z zadnjega EP-ja, odigrali dve prijateljski tekmi. Vendar to še ne bo prva selekcija igralcev, kajti drugih osem bo ostalo v Mariboru, kjer bodo pod vodstvom Matjaža Hafnerja igrali prijateljske tekme proti reprezentancam Kameruna, Katarja in Avstrije.

"Tem osmim igralcem se bo pridružilo še tistih nekaj igralcev ACH Volleyja, ki niso v slovenski reprezentanci, in morda še kakšen iz drugega slovenskega kluba, ki bi bil v prihodnosti lahko zanimiv za reprezentanco," je načrte predstavil selektor.

Po vrnitvi iz Slovaške bodo reprezentanti priprave nadaljevali v Mariboru, od 29. do 31. avgusta pa jih v Hočah čaka močan turnir. Na njem bodo ob domačinih evropskega prvenstva, Dancih, igrali še odbojkarji Bolgarije in Kanade, ki so letos igrali na sklepnem turnirju svetovne lige.

"Potrjene so tudi prijateljske tekme s Turčijo. Čakamo le še na odgovor, ali nas bodo Turki od 6. do 9. septembra gostili v Carigradu ali Ankari. Drugih sprememb v našem načrtu priprav pa tudi ni, kar pomeni, da bomo do odhoda na Dansko trenirali v Mariboru, generalko pred EP-jem pa bomo imeli 13. in 14. septembra proti Belgiji, prav tako v Mariboru," je še dejal selektor.

Seznam slovenske moške reprezentance:
- organizatorji igre: Dejan Vinčić, Gregor Ropret, Jan Brulec, Matija Jereb;

- sprejemalci: Andrej Flajs, Klemen Čebulj, Alen Djordjević, Jan Klobučar, Jan Planinc, Jan
Pokeršnik, Jernej Potočnik, Tine Urnaut;

- blokerji: Matevž Kamnik, Danijel Koncilja, Matej Vidič, Alen Pajenk, Dane Mijatović;

- korektorja: Mitja Gasparini, Alen Šket;

- prosti igralci: Aleš Fabjan, Miha Plot, Jani Kovačič.

Odbojkarji se pripravljajo na evropsko prvenstvo