Cilj Slovencev je osvojitev evropske lige. Foto: www.alesfevzer.com
Cilj Slovencev je osvojitev evropske lige. Foto: www.alesfevzer.com

Varovanci Andree Gianija so imeli nekaj težav le na začetku prvega niza, ko se je pri sprejemu poznala odsotnost lažje poškodovanega kapetana Tineta Urnauta. A ko so popravili to, jim je igra stekla.
Od tekmecev so bili boljši v vseh elementih, še posebno pa je tokrat navdušila igra v napadu, kjer so Alen Šket, Klemen Čebulj in Mitja Gasparini naredili zelo malo napak, za kar ima veliko zaslug tudi organizator igre Dejan Vinčić.

"Lahko smo zadovoljni, tako z odnosom, osredotočenostjo na igro kot z napadom po sprejemu. Naredili smo malo napak, prvi niz rešili s servisi, druga dva pa z napadom. Moram pa poudariti, da morajo take točke, kot jo je z borbenostjo prispeval Kovačič, biti naš zaščitni znak. Res, da je to turška reprezentanca ekipa do 23 let, a še zdaleč ni slaba. Ker je mlada, dela nekaj preveč napak, a zagotovo bo tudi jutri zelo nevaren tekmec," je tekmo ocenil selektor Andrea Giani.

Druga tekma bo v nedeljo.

Turčija: Pekšen 1, Dengin, Gökgöz 1, Ünver 9, Aydin 5, F. Güneš 4, Toy, Yenipazar , Yücel 3, U. Guneš, Minici 15, Koč 2.

Slovenija: Pajenk 5, Šket 13, Gasparini 16, Vinčić 2, Koncilja 4, Klobučar, Kovačič, Pokeršnik, Ropret, Urnaut, Čebulj 12, Pavlović.