Tine Urnaut in soigralci bodo storili vse, da se uvrstijo na svetovno prvenstvo na Poljsko. Foto: Aleš Fevžer
Tine Urnaut in soigralci bodo storili vse, da se uvrstijo na svetovno prvenstvo na Poljsko. Foto: Aleš Fevžer

Turnir bo od 3. do 5. januarja 2014 potekal v Nišu. Selektor Luka Slabe je že prej ostal brez Alena Pajenka, zdaj pa je zbolel še Jan Pokeršnik, ki ga je na treningih zamenjal Jernej Potočnik.

Diagnoza Pokeršnika še ni znana
"Trenutno še ne vemo, kaj je z Janom. Če bolezen ni hujša, bo z nami odpotoval, v nasprotnem primeru ga bo zamenjal Potočnik. A to so običajne zadeve, ki meni ne povzročajo dodatnega stresa. Veseli me tudi, da je stanje s hrbtom Matevža Kamnika normalno, vidi se, da v Turčiji z njim dobro delajo," se z zdravstvenim stanjem v ekipi ne obremenjuje Slabe, ki je zadovoljen, da so reprezentanti v tekmovalnem ritmu in da v močnih klubih igrajo.

Premagati Portugalsko in Makedonijo ter odščipniti točko Srbiji
Slabe se zaveda, da reprezentanco čaka izredno zahtevna naloga. Za uvrstitev na septembrsko svetovno prvenstvo na Poljskem v konkurenci Srbije, Portugalske in Makedonije potrebuje prvo mesto ali pa mora biti najboljša od drugouvrščenih ekip. "Za uvrstitev na prvenstvo moramo nujno premagati Portugalsko in Makedonijo, proti Srbiji pa vsaj osvojiti točko. Čaka nas težko delo, a iz mojih ust ne bodo nikoli prišle besede, da nimamo možnosti. Zavedamo se kakovosti tekmecev, toda tudi svoje. Naš edini cilj je, da se uvrstimo na Poljsko," trdi slovenski strateg, ki bo v nedeljo in ponedeljek igralce preizkusil na dveh "zaprtih" tekmah s Finsko.

KVALIFIKACIJE ZA SP 2014

NIŠ, Srbija

Petek, 3. januarja, ob 15.00:
SLOVENIJA - PORTUGALSKA

Sobota, 4. januarja, ob 18.00:
SRBIJA - SLOVENIJA

Nedelja, 5. januarja, ob 15.00:
MAKEDONIJA - SLOVENIJA