Calcit Ljubljana je novo ime kluba, ki je nastal z združitvijo kamniškega Calcita Volleyballa in Vitala Ljubljana.
Calcit Ljubljana je novo ime kluba, ki je nastal z združitvijo kamniškega Calcita Volleyballa in Vitala Ljubljana. "Z vstopom v Ligo prvakinj se je naš klub znašel v težavah, saj v Kamniku nimamo primerne dvorane za tekme na tako visoki ravni. Ker se ta težava v bližnji prihodnosti ne bo tako kmalu rešila, smo prisiljeni, da svoje tekme v Ligi prvakinj igramo v Ljubljani. Iskali smo možnost, da bi lahko še naprej imeli konkurenčno ekipo, ki bi bila ustrezno finančno in organizacijsko podprta, zato je bila nekako logična rešitev, da se poskušamo združiti z enim izmed ljubljanskih klubov. V igri je bilo več klubov, na koncu smo se dogovorili z Vitalom," je selitev Kamničank v Ljubljano prejšnji mesec pojasnil predsednik kluba Gregor Hribar. Vse druge selekcije, vključno z drugo ekipo, ki igra v 2. DOL - zahod, še naprej delujejo v okviru OK-ja Kamnik. Foto: Calcit Ljubljana
Calcit Volleyball
Kamničanke so se aprila takole veselile drugega naslova državnih prvakinj. Prvič so pokal dvignile leta 2010. Foto: BoBo

Klub iz Sopota obstaja šele od leta 2008, a se lahko pohvali z dvema naslovoma državnih prvakinj, lanskim pokalnim naslovom in finalom Pokala CEV, letos pa bo že četrtič igral v Ligi prvakinj. "Poskušali bomo iskati njihove slabosti in se čim bolje pripraviti na njihovo igro, predvsem pa na svojo. Treba bo dobro servirati, potem nam bo veliko lažje igrati blok in obrambo. Če bomo uspešni pri sprejemu, bomo tudi v napadu lahko izkoristili njihove pomanjkljivosti v bloku," pravi trener calcitovk Gašper Ribič, ki je dobro seznanjen z igro Poljakinj. Sopot drugo sezono vodi Italijan Lorenzo Micelli, njegov pomočnik pa je Primorec Vasja Samec Lipicer.

Upajo na lepo podporo s tribun
Kapetanka Calcita Petra Vrhovnik poudarja: "Če bomo preveč spoštovale tekmice ali če bo prevelika evforija, lahko pride do izgorevanja na igrišču in slabe igre. Poskušale bomo poiskati neko vmesno možnost, da bo motivacija na najvišji ravni, a da bomo zadržale potrebno zbranost in da nas prevelika želja ne bo onesposobila." Slovenske prvakinje upajo na lepo podporo s tribun, nekaj igralk Sopota pa že poznajo s septembrskega evropskega prvenstva na Nizozemskem, kjer je Poljska na zadnji tekmi Slovenijo premagala s 3:0.

V skupini B bo v četrtek še eno srečanje, v Carigradu se bosta pomerila Vakif Bank in Igor Gorgonzola Novara. Calcit bo v 2. krogu 11. novembra gostoval v Italiji. Najboljši dve ekipi iz vsake skupine se bosta po šestih krogih uvrstili v osmino finala (med 12 najboljših ekip), ker pa bo ena izmed njih prirediteljica sklepnega turnirja, bo prostor za napredovanje dobila tudi najboljša tretjeuvrščena ekipa rednega dela tekmovanja. V Pokalu CEV bodo sezono nadaljevale naslednje štiri najboljše tretjeuvrščene ekipe, drugi klubi pa se bodo za letos poslovili od Evrope.

Postava Calcita Ljubljana v sezoni 2015/16

Organizatorki igre: Mojca Božič, Cecilia Aragao
Sprejemalke: Petra Vrhovnik, Kaja Turk, Monika Potokar
Blokerke: Elena Kučej, Tina Grudina, Maja Forštnarič
Korektorki: Urška Igličar, Olivera Kostić, Klara Kregar
Prosti igralki: Meta Jerala, Ana Katarina Hribar



Liga prvakinj, skupina B, 1. krog

Četrtek ob 20.00:
CALCIT LJUBLJANA - ATOM TREFL SOPOT
Tekma bo v dvorani Tivoli.
Prenos na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.
Ob 19.00:
VAKIF BANK CARIGRAD - NOVARA



Pokal CEV,
1/16 finala, prva tekma

Sreda ob 18.00:
KOHILA (EST) - NOVA KBM BRANIK

Povratna tekma bo 11. novembra.

Nekdanje odbojkarice Maribora o igranju med elito
Odbojkarice Calcita začenjajo Ligo prvakinj
Nekdanje odbojkarice Maribora o igranju med elito
Odbojkarice Calcita začenjajo Ligo prvakinj