Luka Slabe, ki uspešno vodi ACH Volley, bo po novem treniral še slovensko izbrano vrsto. Foto: Ervin Čurlič
Luka Slabe, ki uspešno vodi ACH Volley, bo po novem treniral še slovensko izbrano vrsto. Foto: Ervin Čurlič
Slabe bo imel dvojno funkcijo

Žensko reprezentanco bo tudi v prihodnje vodil Oleg Gorbačov, ki je trenutno na čelu slovenskih pokalnih prvakinj, ekipe Calcit Kamnik. Medtem ko Gorbačov za vodenje ženske reprezentance ni imel protikandidata, pa so člani predsedstva OZS-ja za mesto selektorja moške reprezentance izbirali med štirimi kandidati, ki jih je predlagal strokovni svet OZS-ja.

Poleg Slabeta so bili v igri še trener Salonita Anhovo Andrej Urnaut ter italijanska strokovnjaka Alberto Giuliani in Emanuele Zanini.
"Nihče ni odpisan"
Slabe je pred časom sicer zanikal, da bi ga zanimalo selektorsko mesto (pred osmimi meseci je dejal, da ga bo to zanimalo po 50. letu starosti), a je z vodenjem ACH-ja spoznal, da lahko še bolj pomaga slovenski odbojki.
"Po posvetu s strokovnjaki in družino sem ponudbo sprejel. Menim, da lahko slovenski odbojki ponudim še kaj več, kot sem do zdaj. Ne morem reči, da je reprezentanca večji izziv, kot je ACH, vsekakor pa je drugačen in še bolj odgovoren. Ne skrbi me delo z uveljavljenimi igralci, z vsakim se bom pogovoril. Tudi s tistimi, ki naj bi že končali reprezentančno pot. Kdor se ne bo strinjal z mojo filozofijo, kdor ne bo hotel biti del ekipe, pač ne bo. Še vedno računam na vse igralce, ki so kakovostni in ki v najboljšo slovensko ekipo spadajo. Ali bodo sprejeli ekipni duh, pa se bodo morali sami odločiti. Pri meni nihče ni odpisan," je dejal Slabe.
Kot pravi, je kratkoročni cilj reprezentance uvrstitev na evropsko prvenstvo, dolgoročni pa uvrstitev na svetovno prvenstvo in olimpijske igre.

Slabe bo imel dvojno funkcijo