Slovenski odbojkarji so se dvakrat vrnili po zaostanku. Foto: Aleš Fevžer
Slovenski odbojkarji so se dvakrat vrnili po zaostanku. Foto: Aleš Fevžer
Odbojkarji še do druge zmage v Vroclavu
Slovenci tudi Latvijce ugnali s 3:2

Latvijci so zmagali v prvem nizu po pravem maratonu, ki se je končal s 40:38. Slovenija je vrnila za 1:1, a je Latvija zopet povedla (25:23).

31 točk Alena Šketa
Slovenci so se v četrtem nizu zbrali, ves čas vodili in na koncu slavili s 25:18. Sledil je odločilni peti niz, v katerem se je tehtnica (15:10) nagnila na stran varovancev Luke Slabeta. Ti so lažje zadihali po točki Tineta Urnauta za 13:10. V slovenski vrsti je bil z 31 točkami najučinkovitejši Mitja Gasparini.

Slabe: Igramo malo preveč na 'juriš'
"Že včeraj sem med vrsticami omenil, da Latvijci znajo igrati odbojko in da bo treba odigrati na vso moč. Ne smemo biti razočarani, ker so nam tudi oni odvzeli točko, saj so igrali odlično. Zelo pogumno so servirali, zelo dobro sprejemali, v napadu jim je uspevalo vse, čeprav smo imeli obrambo dobro postavljeno. Nam pa se je spet pojavila črna luknja, iz katere se težko rešimo, drobne stvari oddelamo zelo površno. Igramo malo preveč na juriš, vsak po svoje skuša zaključevati napade. Menim, da ni treba odpihniti nasprotnika s servisom, proti takim ekipam, kot sta Makedonija in Latvija, je dovolj samo dober servis. Moramo se malo brzdati in se vrniti nazaj k tistim stvarem, v katerih smo bili v preteklosti že boljši. Ampak pomembno je, da zmagujemo, da imamo v žepu tisto, po kar smo na Poljsko prišli. Zdaj moramo to še unovčiti v Ljubljani. Še prej pa nas čaka Poljska. Pravijo, da boljše igramo proti ekipam iz svetovnega vrha, bomo videli, ali to drži. Lahko bomo sproščeni, je pa res, da igralci po dveh maratonskih tekmah že čutijo utrujenost. Bomo videli, kakšno je stanje s posamezniki, najbrž bo tudi nekaj sprememb v moštvu, saj pred drugim turnirjem v Ljubljani ne bomo tvegali,"
je po tekmi povedal slovenski selektor Luka Slabe.

Slovenija bo v nedeljo igrala še s Poljsko. Na evropsko prvenstvo, ki bo leta 2015 v Bolgariji in Italiji, se bo neposredno uvrstil le prvouvrščeni z dveh kvalifikacijskih turnirjev. Drugi bo prihodnji konec tedna v Ljubljani. Drugouvrščena reprezentanca bo igrala dodatne kvalifikacije.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO

VROCLAV

SLOVENIJA - LATVIJA
3:2 (-38, 18, -23, 18, 10)

Slovenija: Pajenk 17, Šket, Gasparini 31, Plot, Vinčić, Koncilja 12, Urnaut 16, Pokeršnik, Ropret 2, Kovačič, Čebulj 17, Pavlović.

Latvija: Ivanovs, Petrusevics 4, Medenis 12, Svans, Sauss 12, Korzenevics 10, Petrovs 4, Caics, Vanags, Kudrjašovs 2, Egleskalns 23, Liepins 10.

POLJSKA - MAKEDONIJA
3:0 (13, 15, 15)

Nedelja ob 18.00:
POLJSKA - SLOVENIJA

MAKEDONIJA - LATVIJA

Odigrano v petek:
SLOVENIJA
- MAKEDONIJA
3:2 (18, -18, -19, 16, 8)
Čebulj 21, Gasparini 20, Pajenk 14, Koncilja 10, Urnaut 8, Ropret, Šket 1;
Gjorgijev 20, Josifov 16, Milev 12.

POLJSKA - LATVIJA
3:0 (15, 23, 16)

Odbojkarji še do druge zmage v Vroclavu
Slovenci tudi Latvijce ugnali s 3:2