Alen Šket je bil najboljši v slovenski izbrani vrsti. Foto: EPA
Alen Šket je bil najboljši v slovenski izbrani vrsti. Foto: EPA

Slovenski odbojkarji so tokrat naredili preveč napak, začetni udarec ni bil tako učinkovit kot na sobotni tekmi, kar velja tudi za napad. Slovenska reprezentanca je drugo tekmo v Carigradu začela v nekoliko drugačni postavi kot sobotno. Tokrat je na mestu organizatorja igre tekmo začel Dejan Vinčič, na sprejemu sta bila Tine Urnaut in Andrej Flajs, v bloku Alen Pajenk in Matej Vidič, na položaju korektorja Alen Šket ter na mestu prostega igralca Miha Plot.

Turki so hitro povedli s 6:2, s prednostjo štirih točk pa so odšli tudi na prvi tehnični odmor. Po vrnitvi na igrišče so izbranci Luke Slabeta le prikazali boljšo igro, razigral se je Šket, ki je tudi dobro izvajal začetne udarce, in prav po njegovem asu je Slovenija prvič na tekmi povedla (13:12). Vseeno so s točko prednosti na drugih tehnični odmor spet odšli turški odbojkarji. S točkama Vidiča in Urnauta so se jim Slovenci približali na točko zaostanka (22:23), toda to je bilo tudi vse, kar jim je v tem nizu uspelo.

Tudi drugi niz je imel podoben potek kot prvi. Turčija si je priigrala štiri točke prednosti (5:1), ki jo je branila do devete točke, ko je Šket izid najprej izenačil, nato pa je Pajenk z blokom svojo ekipo popeljal v vodstvo. A edino v nizu, saj je nato Turčija zaigrala bolje in si priigrala tri točke naskoka. Čeprav je Urnaut na 21. točki izid izenačil, ni bilo razburljive končnice, kajti po kar dveh lastnih napakah slovenske reprezentance so Turki prišli do treh zaključnih žog in izkoristili že prvo.

V tretjem nizu so Slovenci nekoliko spremenili začetno postavo. Namesto Vinčiča je podajal Gregor Ropret, ki je v igro vstopil že ob koncu drugega niza, Klemen Čebulj pa je zamenjal Flajsa, toda tudi te menjave niso spremenile poteka tekme. Slovenski odbojkarji so se sicer vrnili v igro in na 17. točki izid izenačili, a ponovila se je zgodba iz prvega in drugega niza, ko Slovenci končnice niza niso odigrali zbrano, in Turki so tudi ta niz dobili.

Dogovor selektorjev še za četrti niz
Selektorja sta se dogovorila še za četrti niz, v katerem sta zaigrala tudi Jan Planinc in Danijel Koncilja, na klop pa sta odšla Urnaut in Vidič. Svoje vrste je močno premešal tudi turški selektor Emanuele Zanini, več uspeha z menjavami pa je imel Slabe. Že ob prvem tehničnem odmoru so Slovenci vodili z 8:2, ob drugem pa s 16:7. Dobro igro so nadaljevali do konca niza, ki so ga prepričljivo dobili, zadnjo točko na tekmi pa je dosegel Pajenk.

Slovensko reprezentanco nova preizkušnja čaka že v četrtek, ko bo ob 18. uri na Ravnah gostila reprezentanco Belgije.

Pripravljalna tekma, Carigrad:
TURČIJA - SLOVENIJA
3:1 (22, 21, 22, -13)

Turčija: Kijak 2, Elgaz 3, Toj 25, Jesilbudak, Kajhan 1, Ajvazoglu 4, Subasi, Čoskun, Batur 12, Jucel, Gok 5, Gunes, Koc 7, Jenipazar, Gokhan 3.

Slovenija: Flajs 4, Pajenk 12, Planinc 2, Šket 22, Gasparini, Plot, Vinčič 1, Urnaut 8, Vidič 7, Ropret 1, Kovačič, Čebulj 11.